Отидете към основна версия

20 430 40

Продадоха уникалната 45-годишна Lada

  • ваз 2106-
  • lada

На практика тази кола се явява най-старата оцеляла "шестица".

Преди месец ви информирахме, че в една гаражна клетка в Украйна беше открита истинска рядкост за феновете на класически съветски возила. Става дума за ВАЗ-2106 от 1976 година. По-конкретно този автомобил е от първата серия и на практика се явява най-старата оцеляла "шестица".

Фабричният ѝ номер е 0000079. Това означава, че пред нас е 79-ият произведен ВАЗ-2106, тоест наистина кола с колекционерска стойност. Возилото бе открито от автомобилния блогър Рома Урако, специализиран в търсенето на подобни капсули на времето.

През последните 20 години колата стои в гараж без да се движи и е покрита с дебел слой прах. Пробегът на този ВАЗ-2106 е само 30 хиляди км. Колата е покрита с ръжда и за да върне първоначалния си блясък се нуждае от сериозно възстановяване. Според специалистите обаче, това едва ли ще бъде трудно.

Окавза се, че през цялото това време, през което колата стои неподвижна в гаража, тя има един-единствен собственик. Купена е от известен учен от Киев, който се премества в град Королев. Запазен е и оригиналният сертификат за регистрация на автомобила. Сега, автомобилът беше продаден на колекционер, който ще я върне в оригинален вид и след това ще реши дали да я продаде на търг или да я запази за себе си. Цената на сделката не се съобщава.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 35 гласа.

Свързани новини