Отидете към основна версия

19 232 44

Вижте с какви цени първото електрическо SUV на Volkswagen пристигна в България

  • volkswagen-
  • id.4-
  • българия-
  • цени

Германците от Volkswagen представиха на родна земя първото си електрическо SUV. Става дума за модела ID.4, който по впечатляващ начин късно снощи бе показан във Военната академия Г.С. Раковски в София.

Това е вторият (след ID.3) изцяло електрически модел на марката, построен на новата модулна платформа на концерна, който дебютира у нас. Именно този автомобил с повишена проходимост спечели и в конкурса Световен автомобил на годината.

ID.4 е глобален модел, който ще се продава в целия свят. Топ електромоторът, с който е оборудван е с мощност от 204 конски сили, а батериите, които го зареждат са три. В най-наточеното си изпълнение, новият ID.4 може да измине 520 км с едно зареждане.

Това, което го причислява към автомобилите с повишена проходимост е клиренс, който е над 20 сантиметра. Ускорението до 100 км/ч става за 8.5 секунди, а максималната скорост е 160 км/ч.

Към момента у нас автомобилът се предлага с двете по-големи батерии и само със задно задвижване. Базовият вариант и версията с четири задвижващи колела ID.4 GTX ще пристигнат в България малко по-късно.

Както вече ви споменахме, към момента VW ID.4, се предлага в България с батерии с капацитет 52 и 77 киловатчаса, като в зависимост от нивото на екипировка, мощността на електромотора е 148, 170 и 204 конски сили. Ето и базовите цени, с които новото VW стъпва на нашия пазар.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 45 гласа.

Свързани новини