23 Юли, 2021 11:11 7 773 10

Volkswagen спира производството на Passat в САЩ

  • volkswagen-
  • passat-
  • сащ
Volkswagen спира производството на Passat в САЩ - 1

Volkswagen възнамерява да прекрати производството на американската версия на седана Passat, за да освободи мощности за производството на електрически превозни средства.

Специално за това събитие марката ще пусне прощална версия на Passat, наречена Limited Edition, която очевидно ще получи малки допълнения към оборудването.

Ще припомним, че заводът в Чатануга, който произвежда Passat, започна да работи през 2011 година. В допълнение към седаните, там се правят и кросоувърите Atlas.

Компанията обаче няма да може да започне да произвежда електрически превозни средства веднага. За целта фабриката ще бъде разширена, модернизирана и променена.

От 2022 г. в САЩ ще започне и производството на Volkswagen ID.4, един от най-успешните електрически модели на марката на пазара. В момента в САЩ се продават немско сглобени iD.4.

Но решение за съдбата на големите кросоувъри все още не е взето. Вероятно производството на Atlas и Atlas Cross Sport също скоро ще прекратено.

Алтернативно, Volkswagen може да предложи електрическия ID.6 или дори флагманския ID.8, който германците обявиха наскоро.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Силовак

    22 17 Отговор
    Кой да ги купува тия дрънгели в Щатите..
  • 2 VWfan

    24 12 Отговор
    Направо да затварят всичко, само боклуци правят.
  • 3 жагйжаг

    12 19 Отговор
    За който няма пари да си ги купи са боклуци. То гроздето е кисело. Когато караш стара евтина малолитражка, трудно преглъщаш хебовите неща, които други ползват, вместо да спите по цял ден в нета, се хванете да работите и да изкарвате пари за хубави неща.

    Коментиран от #4

  • 4 пейо

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "жагйжаг":

    Не е точно така. Твърдо съм за електрическите автомобили, но за момента са доста неефективни. Особенно за големи разстояния. Не може да карам 300-400 км и после да стоя 3 часа да се зарежда. Когато с един пробег може да се минава 600-700 км много хора ще се решат. Трябва трайно да решат проблема с това време за зареждане.

    Коментиран от #5

  • 5 жагйжаг

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "пейо":

    Напълно съм съгласен с теб, въпреки че имам доста основателни причини да мина на електрическа кола, в смисъл че имам два подземни парко места в кооперацията където живея, всяко с ел.контакт. Но не виждам как останалите хора без такива парко места ще си зареждат колите? Трябва да киснат по бързи зарядни станции всеки ден на скъпа тарифа, вместо да зареждат от вкъщи на нощна евтина тарифа, освен това бързите зарядни убиват батерията и тя бързо умира. Дето се вика те трябва да се ползват само при дълъг път в крайна нужда. Но очаквам скоро пробив в батериите, да поевтинеят, да повишат капацитета и тогава всичко ще е ок. За сега е малко немислимо, поне за повечето хора.

    Коментиран от #9

  • 6 jap

    6 2 Отговор
    Според мен след ''дизелгейт'' продажбите на VW в САЩ намаляха драстично и производството на някои от моделите носи повече загуба отколкото печалба за компанията.
  • 7 РАШКО БОЙКОВ

    4 1 Отговор
    ЕМИ КАТО ГО СПИРАТ , ДА ГО ЗАПОЧВАМЕ НИЕ , И БЕЗ ТОВА Е НАРОДЕН АВТОМОБИЛ !!!🇧🇬❤️🇧🇬!.
  • 8 Умният

    3 0 Отговор
    Швабите се чудят каква магария да измислят.
  • 9 Бочко

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "жагйжаг":

    Да зареждаш на паркомястото си в кооперацията добре, а като тръгнеш на дълъг път какво правиш? До морето можеш ли да стигнеш и къде ще спираш да зареждаш? Ще си изключиш ли климатика на 40 градусува жега, за да добуташ още малко? Свободно ли ще на станциите до там? Колко часа ще чакаш на опашка, ако има още 50 човека като теб? А ако пътуването ти е свързано с работа и имаш срещи? Кога ще стигнеш?

    Коментиран от #10

  • 10 Жаги

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бочко":

    Ще си сложа бензинов агрегат в багажника!