Отидете към основна версия

10 002 104

Lexus вади конкурент на BMW 6er

  • lexus

Японската марка Lexus е една от малкото, която се опитва да се намеси сред вездесъщото трио BMW, Audi, Mercedes-Benz. Старанието и да конкурира немските луксозни модели често пъти се увенчава с успех, но е видно, че японците отстъпват по численост на моделната си гама.

Един от сегментите в който Lexus нямат представител е този на т.нар. луксозни купета. Там с най-голям успех на този етап се подвизават шестата серия на BMW и купето на новата E-klasse. Сега обаче японците са решили да извадят конкурент и в този сегмент.

Очакваната поява на подобно луксозно купе ще е чак след две години, но по непотвърдена информация японците вече са готови с разработката на модела. Купето ще бъде построено върху платформата на новото поколение на седана от бизнес клас GS, който ще бъде представен след месец.

Появилото се компютърно генерирано изображение (снимка 1) не е официално, но се базира на демострирания от японците прототип на автомобил с четири врати (снимка 2), който според тях показва как ще изглеждат бъдещите модели на марката.

Очакванията са купето да бъде оборудвано с V-образен шестцилиндров мотор с обем 3.5 литра, от който да бъдат извадени не по-малко от 300 к.с. Спекулира се и с появата на хибридна модификация, а така също и с топ-версия, разполагаща с петлитровия V осмак на Lexus IS F.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини