Отидете към основна версия

13 450 91

Нов Allroad от Audi

  • audi allroad

Новото поколение на немския луксозен  автомобил от среден клас Audi A6 вече се предлага на пазарите във версии седан и комби. По традиция в гамата на А6 винаги присъства и вариант универсал с повишена проходимост, който носи наименованието Allroad.

До момента обаче от Инголщат не изнасяха информация за нова генерация на Allroad. По непотвърдена такава обаче, следващото поколение на автомобила с повишена проходимост ще се появи на бял свят още през 2012 година, а първото компютърно генерирано изображение е вече факт.

За мнозина беше странно, че след появата на комби версията на А6 немците се бавят с показването на Allroad. Странно, защото компанията вече има база в лицето на функционалното луксозно комби, разполага с фирмената quattro система, както и с доказаното пневматично регулируемо окачване.

Именно тези елементи ще оформят облика на бъдещия Allroad. Към тях инженерите трябва единствено да прибавят т.нар. "всъдеходен" боди кит и да увеличат малко клиренса на комбито. Това, както стана ясно вече, е твърде вероятно да се случи през следващата година.

Още нещо интересно е, че двигателната гама на новия Allroad ще включва само най-мощните агрегати на А6. Става дума за трилитровия бензинов TFSI, който разполага с мощност от 300 к.с. и за дизеловия мотор, също с обем от три литра, но с мощност 245 к.с.

Говори се, че освен Allroad от фирмата са планирали и още една иновация за следващата година - хибридна версия на А6. Преди това обаче немците ще представят спортния седан S6, който има под капака си четирилитров V-образен осемцилиндров агрегат с турбо и мощност 455 к.с.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Олимпийски състезател

    Европейските дилъри на “олимпийската” марка Audi още през март тази година започнаха да приемат поръчки за подмладения кросоувър Allroad. ...
    27.05.2006
    1 306
    0
  • Властелинът на пръстените

    Всеизвестен е фактът, че автомобилите с четири преплетени пръстена на капака са изключително надеждни и се характеризират с високо качество на изработ ...
    09.03.2002
    4 448
    3
  • Броенето започва от 300 к.с.

    В Европа, а и по света, любителите на марките Volkswgwn и Audi не са никак малко. Една доста голяма част от тях са фенове на високите скорости и респе ...
    13.07.2002
    1 528
    0