Отидете към основна версия

4 608 19

Citroen планира луксозен всъдеход

  • citroen-
  • ds-x-
  • шанхай 2013

Френското списание L'Automobile Magazine твърди, че Citroen възнамерява да попълни луксозната си линия DS с кросоувър от премиум сегмента. Дебютът на модела с работно име DS-X ще се състои още през април на салона в Шанхай. Мястото на премиерата не е избрано случайно - Китай ще бъде основният целеви пазар на новия всъдеход.

От Citroen сочат за основни конкуренти на DS-X Volkswagen Tiguan, Honda CR-V, Toyota RAV4 и Kia Sportage. Габаритната дължина на автомобила ще бъде около 4.5 метра.

Все още липсват подробности за задвижването на френския кросоувър. Съвсем не е изключено DS-X да бъде снабден с фирмената хибридна система на Citroen, съчетаваща дизелов двигател за предната ос и електромотор за задната. Технологията носи името Hybrid4 и вече се използва при Peugeot 3008, комбито Peugeot 508 RXH и луксозния Citroen DS5.

По план серийната версия на DS-X трябва да се появи на пазара догодина. Французите все още не са решили дали ще продават модела извън Китай. В момента луксозната линия DS се състои от хечбековете DS3, DS4 и DS5.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини