Отидете към основна версия

11 581 29

Новото Ferrari: 1.2 млн. евро, 950 к.с. и 370 км/ч

  • ferrari-
  • enzo

В интернет пространството се появи първата подробна информация за най-новия модел на Скудерията. Идеологическият приемник на Enzo най-вероятно ще получи индекс F70, но по-интересното е, че от него ще бъдат произведени 499 екземпляра, като всеки един от тях ще струва 1.2 млн евро. Данните са публикувани от един от потребителите на форума FerrariChat, който се позовава на заможен клиент на италианската марка, присъствал на закритата премиера на модела.

Новото Ferrari ще бъде оборудвано с хибриден силов тракт, включващ бензинов двигател и електромотор. Сумарната мощност от двата агрегата ще е 950 конски сили, като V-образният дванайсетцилиндров бензинов мотор ще развива 800 коня. Останалите 150 ще генерира електрическият двигател. Червената зона на оборотомера започва от 9 200 об/мин, а максималният въртящ момент е достъпен още след 1 000 об/мин. Точна цифра за пиковата му стойност не се споменава.

Електродвигателят ще бъде част от системата за рекупериране на спирачната енергия и според инженерите на Ferrari допринася доста за отличната динамика на автомобила. Тя се дължи и на изключително леката каросерия, изработена от въглеродни нишки. Масата на новото Ferrari е 1 280 килограма, в това число и 15-килограмовите батерии. От 0 до 100 км/ч приемникът на Enzo ускорява за 3 секунди, а до 200 км/ч - за 7 секунди. Максималната скорост на суперкара е 370 км/ч.

Още нещо интересно е, че при движение със скорост от 200 км/ч и екстремно натискане на педала на спирачката, колата ще бъде приведена в пълен покой след само 115 метра. Това е успял да установи Фернандо Алонсо, който направи първите тестове на колата на заводската писта на Ferrari във Фиорано. Алонсо изминава трасето за 1.20 мин, докато с F12berlinetta завърта същата обиколка за 3 секунди по-бавно. Според експерти на Северната дъга на "Нюрбургринг" времето на новото Ferrari ще слезе под 7 минути.

Премиерата на автомобила е насрочена за предстоящото през март тази година автомобилно изложение в Женева. Първите VIP клиенти ще получат своите автомобили в края на 2013. Що се отнася до външния вид на автомобила, на този етап няма официални снимки. В мрежата има множество рендери и предположения за това как ще изглежда новият суперкар на Скудерията. Официално обаче от компанията разпространиха само два тийзера, които ви представяме.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини