Отидете към основна версия

4 840 29

Tesla Cybertruck ще може да зарежда безплатно в движение

  • tesla-
  • cybertruck-
  • слънцеви панели-
  • автономен автомобил

В Американското бюро за патенти и търговски марки бе подадена заявка за патент от компанията Tesla за слънчеви панели, вградени в капака на товарното отделение на електрическия пикап Cybertruck

Според Teslarati заявка за патент от производителя на електрически превозни средства Tesla се е появила в каталога на Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO) за слънчеви панели, интегрирани в капака на товарното отделение на пикапа Cybertruck - 110 елемента във формата от отделни ленти.

Когато капакът на товарното отделение е затворен, слънчевите панели отвън зареждат батерията на пикапа. В сгънато състояние лентите със слънчеви панели очевидно ще бъдат навити или сгънати под формата на акордеон. Илон Мъск написа в своя Twitter, че слънчевите панели могат да увеличат пробега на Cybertruck толкова, че той да не се нуждае от допълнителен заряд, естествено, ако имате късмет с времето.

Ръководителят на Tesla отбелязва, че ако сгъваемите слънчеви панели са инсталирани на електрическия пикап, автономността може да се увеличи с още 50-65 километра на ден. В този случай, според плана на Мъск, Cybertruck може да стане напълно автономен, тъй като средният дневен пробег в САЩ е само 50 километра.

Дали тази функция ще бъде интегрирана в серийната версия на електрическия пикап, все още не е официално потвърдено. Доставките на Tesla Cybertruck трябваше да започнат през втората половина на тази година, но според слуховете стартът може да бъде отложен за 2022 година.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.

Свързани новини