Last news in Fakti

29 Март, 2021 11:01 4 498 37

Мъск: Tesla Cybertruck няма да има дръжки на вратите

  • tesla-
  • cybertruck-
  • дръжки на вратите

Обикновено дръжките на електрическите превозни средства на Tesla се „крият“ във вратите, но този път говорим за липсата на дръжки по принцип

Мъск: Tesla Cybertruck няма да има дръжки на вратите - 1

Електрическият пикап на Тесла Cybertruck няма да има дръжки на вратите. Ръководителят на компанията Илон Мъск разказа за това в своя Twitter акаунт. Ще припомним, че пикапът бе представен през 2019 година, но все още не е влязъл в масово производство.

На 25 март потребител на Twitter под псевдонима Зак попита Мъск какво ще се промени в колата до пускането ѝ в серийно производство, а ръководителят на автомобилния производител отговори: „Няма да има дръжки на вратите“.

Електрическите превозни средства на Tesla например показват дръжките си при докосване от водача или пътниците, но очевидно този път изобщо няма да има дръжки на вратите. Как точно ще се отворят вратите на Cybertruck е неизвестно.

Както вече ви информирахме, на обновените Tesla Model S и Model X, вместо обичайния лост, се появи сензорно превключване на предавките. Новите електрически превозни средства имат и изцяло сензорен интерфейс.

Road & Track пише, че в момента този софтуер се представя по-зле от конвенционалния скоростен лост, но предполага, че това е дефект в предпроизводствения софтуер и че в бъдеще иновацията ще работи по-добре.

В същото време американските власти вече заявиха, че такава скоростна кутия е законна. Илон Мъск също обеща, че изкуственият интелект на автомобилите сам ще отгатва къде точно шофьорът иска да се движи - напред или назад.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тисла

    14 5 Отговор
    И аз ги дялам така с тислата.
  • 2 Алфа Сектант🤠

    15 5 Отговор
    Е тая Тесла Мъскито верно я е дялкал с теслата

    Коментиран от #7

  • 3 сектант

    17 7 Отговор
    няма проблеми - те Тесларите са толкова промити, че ще го купуват, както купуват и айфони
  • 4 браво

    16 5 Отговор
    да и като спече електрониката и немопжеш да си влезеш в колата

    Коментиран от #8, #15

  • 5 Българина

    17 8 Отговор
    Модел достоен за името на марката.... Пълен боклук... На мъск му предстои да разбе, че не всичко което сънува е успешно и смислено.
  • 6 Алфа Вълкът

    20 3 Отговор
    Това е бъдещето, АВТОНОМНИ КОВЧЕЗИ! Като си неудобен те заключват и в дерето - изгорял жив!
  • 7 ВъГъЗъ

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа Сектант🤠":

    Ама тесла̀та е била тъпа
    и затова се е получил такъв ръбест трактор!!!
  • 8 Илон Пъпчивия

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "браво":

    Купуваш си друга, аз те чакам!
  • 9 гост

    2 19 Отговор
    Петролопитечетата пищят на умряло само от новините за Сайбъртрък , а още не са чули и половината от тях , хахахах !! Представям си какво ще е след няколко месеца като излезе и оглави класациите за продажби , направо масови самоубийства предстоят , хахахахах !!

    Коментиран от #17, #20, #23

  • 10 Амммм

    2 9 Отговор
    Едно видео от вече малко по-интелигентен руснак в Америка, собственик на Тесла и други скъпи спортни коли! Мнението му! Не би си купил кола с ДВГ, макар че е собственик на Порше и Додж Чаленджър!

  • 11 Грозно....

    6 0 Отговор
    Мнооооого грозно....
  • 12 Tesla Long Range

    1 8 Отговор
    Не е само до колите. ПЪРВО: С тях идва и достъп до най-голямата и най-гъстата бързо-зарядна мрежа в света. Ето това всички го пропускат. Няма щат и няма град без серия superchargers. Пътуваш навсякъде в САЩ и Западна Европа с 0 грижи. ВТОРО, американците си произвеждат батериите (тип 2170 и 4680) и то в гигаколичества. ТРЕТО: НИКОЙ, никой досега не ги е стигнал по разход и пробег за единица киловатчас, никой! Справка: Model 3 Long Range с термопомпа. ТРИ причини защо винаги са били и винаги ще бъдат номер 1 в света.

    Коментиран от #28

  • 13 1234

    8 0 Отговор
    Тоя камион е само за Смъртоносна надпревара 5 там ни дръжки нищо не им трябва, тъкмо е бронирано и батерията издържа няколко обиколки
  • 14 TSLA

    1 6 Отговор
    6x250 кВт V3 Supercharger в Тимишоара - честито на съседите. Пловдивските са факт от миналата година, тази очакваме софийските
  • 15 Пурко

    14 2 Отговор

    До коментар #4 от "браво":

    Ти и да влезеш тя няма да потегли така или иначе! Звъниш на мексиканката в колцентъра в САЩ и се разбирате на развален английски и двамата как да я закараш до Унгария на първо време срещу 3000 евро за автовоз!

    Коментиран от #27

  • 16 Маке

    5 0 Отговор
    Правилно ще се влиза през прозорците.
  • 17 Plameni

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Ти гледай да не пуснеш жълто в гащите от кеф покрай електромобилите на Мъск. То друго няма да усетиш в близките години от електромобилите

    Коментиран от #19

  • 18 Turbo

    6 3 Отговор
    Нямала дръжки кочината.То целият Сайбъртрък го няма,отлагат колко пъти вече производството,май няма да го дочакаме.Кой ли ще си купи тая грозотия,Стиви Уондър ще си поръча две.
  • 19 гост

    4 10 Отговор

    До коментар #17 от "Plameni":

    Абе аз нищо няма да пусна , ама производителите на пушилници и фенчетата им вече пуснаха не жълто , ами направо кафяво ! Само да припомня , че Сайбъртрък е скаросерия ИЗЦЯЛО от неръждаема стомана БЕЗ боя , тоест живот 40-50 години без никакъв проблем , плюс всички останали неща и динамика на М 5 , на цена от 50 000 , по-малко от половината на Хамъра на ГМ , който даже е с каросерия от обикновена ламарина , хахах !! И това е малка част от предимствата !

    Коментиран от #21, #24

  • 20 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    хахахах камиона го отложиха с година хахахахах. Ред е на тоя бохлух да го забутат в някоя папка за още година хахахахах. Това, което викаш вой на умряло, е съркастичен присмех. Тесла пак отлага ли отлага хахахахаха
  • 21 Гост

    7 3 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    И аз като Илон ще ти нарисувам една ракета за 5 долара цялата от титан, кевлар и каквото още се сетиш модерно. Но само ще я отлагам година след година, понеже обещаното не е като изпълненото.
  • 22 марони

    6 1 Отговор
    Тази кола е едно към едно,като излязла от анимационно филмче!Ако идеята на дизайнера е била такава,ефекта е постигнат гениално!
  • 23 Хайл

    9 4 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    КОГА,КОГА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ????? КОГА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ КАМИОНА????? ЗАЩО любимата ти тесла реве от ел мотора,защо се пълни с антифриз и клеясва,защо ЛАГЕРИТЕ ИМ СЕ разбиват,защо маслената помпа дефектира на ВСИЧКИ ТЕСЛИ,защо ПЪРВИЧНИЯ ВАЛ КЪМ РЕДУКТОРА ПРЕВЪРТА И БОКЛУКА СЕ ВОЗИ НА ПЪТНА ПОМОЩ???? ЗАЩО БАТЕРИЯТА СЕ РАЗХЕРМЕТИЗИРА И ЕЛЕМЕНТИТЕ ДАВАТ НА КЪСО????? или това са детските болести ???? Мислиш ли че в африка негърчетата дето копаят лития в мините доживяват до 18 години???? Един негър според теб трябва да е роб за да може мъск да е милиардер ли???? СРАМ,СРАМ И ПОЗОР ЗА ТЕСЛА И ТАСЛАРИТЕ
  • 24 Хайл

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Каросерията отлята ли е с пресата тупчо 🤣🤣🤣🤣
  • 25 Дизела

    8 0 Отговор
    Теслъ без дръжка,каква теслъ е? Дръжката, дръжката на теслъта дръжката.....

    Коментиран от #26

  • 26 Хайл

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "Дизела":

    С гравираните дръжки са най-красиви 😉🤣
  • 27 Хайл

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Пурко":

    👍ако има място в сервиза естествено
  • 28 Хайл

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Tesla Long Range":

    Ти наистина ли си вярваш? Кой е луд да зарежда батерия 8 часа х0,48 € за киловат???? Имало зарядни-и кой зарежда че не виждам нещо....на Улм снощи пак НИТО ЕДНА тесла да зарежда???? Що така тезларьо трост

    Коментиран от #29

  • 29 Ей тухльо

    0 7 Отговор

    До коментар #28 от "Хайл":

    Къде е тази цена, бе тухльо? Не виждал Тесла? Ми излез от село бе тухльо! Аз виждам много и повече ще стават! Много повече! Така, че си търси друга работа, а не в бранша с ДВГ!

    Коментиран от #30, #31

  • 30 Хайл

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Ей тухльо":

    Къде ги видя теслите тухльо тия тесли...да не си до сервиз на тесла в Унгария че ги виждаш ежесекундно🤣🤣🤣🤣🤣картинки ли си гледаш 🤣🤣🤣пак ти казвам-толкова си тът че вашите съжаляват че не са те удавили като бебе докато те къпат

    Коментиран от #32

  • 31 Хайл

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "Ей тухльо":

    Как "отливат" каросерията с преса тюпакоооо...правиш ли разлика между отливане и щамповане разбирачо тюп? За мега,гига,турбо завода нещо мълчиш щото и завод НЯМА да има ако не си разбрал или те е срам да си признаеш

    Коментиран от #37

  • 32 Ей тухльо

    0 5 Отговор

    До коментар #30 от "Хайл":

    Аз ги виждам, ама ти не! Няма да ти кажа, къде ги виждам! Но не са у твойту селу, гарантирам! Сменяй професията!

    Коментиран от #33

  • 33 Хайл

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "Ей тухльо":

    Разбира се че ги виждаш-шизофрениците аутисти виждат само едно и също
  • 34 Алфа Ромео

    5 1 Отговор
    Мъск си прави бъзици вече с плебеите с промити ГМО мозъци!

    Коментиран от #35

  • 35 Хайл

    4 0 Отговор

    До коментар #34 от "Алфа Ромео":

    Тук е само един но е с много имена,може и от твое да пише-знам защото е писал от мое но му личи
  • 36 Фен

    6 0 Отговор
    Този модел и врати няма да имат. Продават ги с отварачка за консерви и всеки си прави врати където си поиска. Кеф.
  • 37 Turbo

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Хайл":

    Той тесльо превежда с Гугъл.За него преса за щамповане на метал и леярска машина за леене под налягане е едно и също.Машинният превод го заблуждава,тесльо е зле с английския език.Спал е в час по на английски или е завършил спортното училище.