Last news in Fakti

8 Януари, 2021 11:22 3 439 46

Напук на пандемията, през 2020 г. Tesla е с рекорден брой продажби

  • продажби-
  • tesla-
  • пандемия

През изминалата година компанията е произвела 509 хиляди и е продала 499 500 автомобила

Напук на пандемията, през 2020 г. Tesla е с рекорден брой продажби - 1

Tesla почти постигна невероятната си цел да продаде 500 000 електрически автомобила през 2020 г. Общо към 1 януари 499 550 платени автомобила са прехвърлени директно на клиентите, а от конвейерите на заводите са слезли 509 737 електрически автомобила.

Освен това, ако компанията гарантира броя на произведените автомобили, тогава цифрите за продажбите все още могат да се променят с около 0.5%, така че целта от половин милион продадени коли след точни изчисления да бъде постигната.

Четвъртото тримесечие се превърна в рекорд, когато компанията успя да продаде 180 хиляди електрически превозни средства. Това е приблизително същата цифра, каквато беше тя през цялата първа половина на годината - период, през който икономиката беше най-тежко засегната от коронавирусната криза.

През третото тримесечие са продадени около 140 хиляди автомобила, което все още се счита за рекордна цифра. Целта да се продадат половин милион коли на Tesla бе поставена от Илон Мъск в началото на 2020 година. Поради пандемията почти никой не вярваше във възможността за постигане на такъв показател.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 серу

    5 8 Отговор
    Доста тесли се закупиха покрай това строителство!
  • 2 Име

    4 8 Отговор
    Какъв „на“, какъв „пук“! Неграмотници.
  • 3 Гост

    20 12 Отговор
    Нормално, батерията има 10 години гаранция, а през това време нямаш разходи и не плащаш данъци. Хората има избор, щом искате си карайте 30 годишните дизели и толкова.

    Коментиран от #17

  • 4 Хи хи

    8 10 Отговор
    Основно в Сащ и то в Калифорния в Китай и чат пат в Норвегия и холандия заради субсидии и преференции ама те ще свършат в един момент.

    Коментиран от #9

  • 5 сектант

    12 6 Отговор
    това им беше на тесла дачия сега пускат електричка
  • 6 123

    11 6 Отговор
    Браво, доста са продали. Да се радват, че вече конкуренцията им диша във врата. Излизат много по-евтини или качествени алтернативи, или и двете. Като гледам в Норвегия - топ пазара за електрички ги изпреварва Ауди. А ФВ е почти със същите продажби.. Най-интересно е, че второто им място се дължи на продажбите през първата част на годината, докато ИД3 и ЕТрона са със слаби доставки. Най-показателен е месец Ноември - Първо място за ИД3 с почти 1000 коли, Етрон на трето място - с почти 600 броя, а Тесла със модел 3 на последно 10-то място с 276 бройки. Даже Полстар са продали 356 броя. Започна началото на края за Тесла.

    Коментиран от #8, #10, #11, #23

  • 7 Хи хи

    8 2 Отговор
    Между другото Китай са окрали вече технологията и пускат конкурент на Тесла в Китай.
  • 8 гост

    12 9 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    Тъй , тъй , минала ги Ауди , ама само в неосъществимите ти мечти , хах !! А догодина по това време пак ще четем за новия рекорд на Тесла и"умните " ти коментари как някой щял да пусне нещо , а друг щял да мине нещо , ама друг път !!
  • 9 Аха

    5 9 Отговор

    До коментар #4 от "Хи хи":

    За това във Великобритания стана най-продавания модел от всички видове коли за декември!

    Коментиран от #12

  • 10 гост

    7 11 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    Що не добави и статистиката за декември като си много отворен ?? Щото Тесла пак е първа , както и за годината общо , хахахаххахаха !!!

    Коментиран от #16

  • 11 Глупости

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    Тесла победи ИД3 с продажбите декември, когато дойдоха доставките! А ИД3 има много продажби, защото имаше поръчки от 2 години!

    Коментиран от #19

  • 12 Хи хи

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "Аха":

    Има си някакво обяснение пак бякакви помощи при покупката им а и във ВБ е слабонаселена малка по площ територия с концентрирано население там от тия електрички може и да има смисъл

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    9 10 Отговор

    До коментар #12 от "Хи хи":

    Има си обяснение естествено , хората прогледнаха и вече не щат да чуят за пушилници !!! И избират най-доброто от електричките , естествено Тесла !!

    Коментиран от #14

  • 14 естет с шалче

    11 6 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Смисъла от електеички няма.Дори и локално да намалят цо2 и фпч и NOx планетята е обща а ел колите са неприложими в голямоплочни региони със слаба електрификационна мрежа за зареждане а замурсяването където и да става оказва глобален ефект.Та в тези региони винаги ще се използват мочни двг което намалява ефекта и смисъла на ел автомобилите освен ако не ислаш да пълниш сметката на електричарите като Мъск.
  • 15 сега,

    13 9 Отговор
    като завършат завода в Германия, и започнат да произвеждат коли в ЕС, цената, ще убие всяка конкуренция. В момента са прекалено скъпи Заради евро митото и ддс-то при импорт, цената скача от 35000 долара на 42000 евро. С началото на производството в Европа, ще започне краят на пазарът за конвенционални автомобили. Вижте инфраструктурата на зарядни станции Растат като гъби на дъжд. Това е показателно накъде се насочват нещата.

    Коментиран от #18

  • 16 Гост

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Нали ти казах да спреш да лъжеш във всеки коментар. Тесла не са първи за годината в Норвегия, а както ти каза човекът, това е Ауди
  • 17 Антиелектрика

    9 9 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Да, прав си. И на 10та година си на абсолютна нула, никаква остатъчна стойност. За разлика от нормалните коли.

    Коментиран от #21

  • 18 Факт!

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "сега,":

    Може ама едва ли как се добива никел и кобалт каква енергия се използва при добива и тн?Колко е чисто?

    Коментиран от #22

  • 19 Рено Ентусиаст

    9 3 Отговор

    До коментар #11 от "Глупости":

    И пак най продавана ел кола в Европа за 2020-та е Рено Зое
  • 20 Мдааааа

    3 1 Отговор
    И каквооооо станалооооо..........Факти макти.Статията е писана от г.зззз.
  • 21 Хааа

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "Антиелектрика":

    Сериозно? Да видим ли Лийф 2012, колко му искат? Дай някой, без пари?
  • 22 въобще не ми пука

    13 6 Отговор

    До коментар #18 от "Факт!":

    колко е чисто някъде си. Тук, ще е по-чисто, по-тихо и ще ми е евтино. транспортът като себестойност като падне, ще паднат и цените на милиони продукти и стоки. Разходите ми на година свързани с колата, ще са не повече от една пета от сегашните, което ще повиши стандарта ми на живот. И не на последно място. Най накрая ще карам нов автомобил.

    Коментиран от #24

  • 23 Хи хи

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    Само декември Тесла достави в Норвегия 4500 коли и изпревари ИД3 за годината! ИД3 събира поръчки от 2 години! Не очаквай ИД3 да изпревари Тесла! Може би Ениак или ИД4!

    Коментиран от #27, #33

  • 24 Факт!

    6 2 Отговор

    До коментар #22 от "въобще не ми пука":

    Пука ти щото планетата е обща.

    Коментиран от #25

  • 25 не, не ми пука

    6 7 Отговор

    До коментар #24 от "Факт!":

    аз съм егоист. Второ новите батерии, които пускат от тази година са с капацитет милион и шестотин хиляди километра. Кога ще ги направя, че да се наложи да ги сменя, и да замърся още планетата ти. А това, че ще изчезне нуждата от енергоемки и ресурсоизяждащи индустрии свързани с производството на милионите части и механизми в един конвенционален двигател, не коригира ли баланса. А производството на горива, транспорта и съхранението им?

    Коментиран от #26, #34

  • 26 Хи хи

    7 1 Отговор

    До коментар #25 от "не, не ми пука":

    И кой е казал че всички ел коли ще са Тесла и с такива батерии второ кой е казал че Тесла иьобщо ще отвори в Германия.Трето замърсяващото производство и каране на ел коли от китай с контейнеровози ще обезмисли това нещо.Кой ти е казал че електеичката не използва много компоненти освен задвижващите агрегати.При направата на ел двигател батерии и тн не се ли консумира енергия.Китай използва още въглища при производството най-замърсяващият и изостанал метод и тн.
  • 27 Рено Фен

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "Хи хи":

    Което не променя факта че Рено Зое е по-продавана и от Тесла и от ФВ

    Коментиран от #29

  • 28 хи-хи, ми хи

    4 5 Отговор
    до 5 години и ти ще си караш тролейбусчето, щеш-не щеш. И с 5 г-то ще е така и с ваксините Това е положението. Ако ли не щеш на инат може да отидеш в тибет като отшелник, но прогресът си е прогрес и никой н може да го спре. Ако имаш милионче сега, в какво би инвестирал. Построяваш бензиностанцийка или пръскаш из града зарядни станцийки. Айде да видим как разсъждаваш

    Коментиран от #32

  • 29 реното не е зле

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "Рено Фен":

    просто е много евтино изпълнение като материали. Но за градска кола е перфектно. Возил съм се. Чудничко.
  • 30 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    РЕКЛЯМПАПЛЯМП !!!!!!!!!!
  • 31 Дизела

    9 2 Отговор
    Произвели 509737 Тесли,продали 499550 с голям зор и промоции.И пак остават 10187 непродадени.А електриците твърдяхте,че Тесла се продава със записване и чакане.Излиза,че за 10187 Тесли никой не чака.И тая опорка ви рухна!
  • 32 Turbo

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "хи-хи, ми хи":

    Има да гледаш индианци закачени с кабели към зарядните станции да се топлят хахахахаха
  • 33 123

    7 1 Отговор

    До коментар #23 от "Хи хи":

    Глупости! За цялата 2020 в Норвегия Етрон са продали 9227 автомобила. А Тесла М3 са продали 7770. Абе господин специалист. Сядал ли си в тесла и Етрон. Като седнеш ще разбереш разликата. Ако човек е богат като норвежците не би правил много компромиси с качеството. Ще видите, че тесла е надценена кола, защото нямаше конкуренция до момента. Ще задържат продажбите и позициите само ако намалят цените с поне 30 %. Няма много ид*оти да платят почти 120 000 лева за модел 3. Доста недодялано автомобилче.

    Коментиран от #35

  • 34 123

    6 3 Отговор

    До коментар #25 от "не, не ми пука":

    Ало, двигател ли? Ти нова кола на живо виждал ли си? Знаеш ли колко десетки хиляди части има един автомобил. Дори почвам да си мисля, че двигателя е най-елементарния агрегат в него. Да не говорим, че всяка кола вече 10 пъти повече компютър от лаптопа ти. А да си си чувал, че производството на батерии е едно от най-мръсните производства, да не говорим за добива на елементите му. Ако добавим и рециклирането, което сигурно е още два пъти по замърсяващо, макар и както казваш след милион километра, нищо че производителите дават гаранция на батериите между 100 и 200 хил. км. А като сметнем и това, че доста над 50 % от ел. енергията идва от ТЕЦове на въглища. Прав си, доста е екологично.
  • 35 Хи хи

    1 4 Отговор

    До коментар #33 от "123":

    Ти не си запознат! В Норвегия Ауди Е-трон се продава този с малката батерия, която изминава 250 - 300 километра! Той е на цена, малко по-висока от Модел 3, която изминава доста повече километри. Но понеже, Ауди Етрон е доста по-голяма кола, хората правят компромис за пробега! За това е така! И всеки би избрал, Ауди ако му стига пробега! Колата е по-голяма и луксозна! Но проблема е, че е с нисък пробег и липса на бързи зарядни! Или, зарядни има, но там цената е на много по-висока от зарядните на Тесла!
  • 36 DrivingPleasure

    6 2 Отговор
    и на пук на продажбите - печалба пак няма :D
  • 37 гост

    5 4 Отговор
    Догодина Тесла ще продаде повече коли от Тойота! Хахахах! Илон ще е първият ТРИлионер

    Коментиран от #39, #40, #41, #42

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Дизела

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "гост":

    А ти ще си от многото безпаричници ТРИстотинери ха-ха-ха-ха
  • 42 Не знам за Илон

    2 4 Отговор

    До коментар #37 от "гост":

    Но Тесла скоро ще струва трилион. Само преди 3 дни струваше по-малко от 700 милиарда, а вече е 834,17. Малки остана да постигне и това "невъзможно"

    Въпреки че не го виждат Антиелектиците, това означава почти неограничен достъп до пари. За суми под 20% от пазарната капитализация на компанията, Илон Мъск има право да вземе еднолично решение, без да се изисква разрешение от управителния съвет.

    Това са 200 милиарда. Тоест може да купи която и да е автомобилна компания с щракане на пръсти. Даже едновременно може да купи няколко броя, все едно си пазарува от рафта в супермаркета. Само дето няма никаква полза от това! Тези компании за в бъдеще ще носят само загуби и проблеми, заради наследството си от ДВГ с което в момента се гордеят.

    Коментиран от #43

  • 43 Turbo

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "Не знам за Илон":

    Не можеш да купиш нещо,което не се продава.Колите с двг могат да се продават в целия свят,където няма забрани.Така,че пазари ще има.
  • 44 kjl

    3 0 Отговор
    Явно търсенето не е по-голямо от предлагането!!! В такава ситуация, пазарната логика е да падат цените. Аз ще изчакам до към 10000 лв.
  • 45 Лошо

    2 1 Отговор
    Много искам да ползвам ел автомобил, но през зимата в задръстване всичко приключва на пътя. Парно ли да ползвам, да прибутвам ли, батерията губи заряд по-бързо . . .

    Коментиран от #46

  • 46 jorov

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Лошо":

    мда, в норвегия през зимата въобще не е студено и няма снегове, студове, ветрове, ледове и т.н. там не ползват парно в ел. колите си ама верно то пък там и ел коли няма, м - м.