Отидете към основна версия

6 669 11

Броня за 26-годишна кола струва колкото нов автомобил, а четирите ѝ джанти - колкото кола на старо

  • броня-
  • резервна част-
  • mclaren-
  • f1 gtr

Става дума за задната броня на суперавтомобила McLaren F1 GTR, която се монтира на автомобилите от 1995 година, Именно една такава броня се продава от британската компания Infinitous, която е специализирана в търсенето и продажбата на резервни части за редки състезателни суперавтомобили.

По-любопитна е цената на тази резервна част. Задната броня на емблематичния модел се оценява на 20 хиляди лири, което се равнява на 45 688 лева. За тази сума можете да си купите нова кола от среден клас.

Бронята е боядисана в жълто, точно както оригиналните цветове на отбора Harrods, който се състезава с въпросния McLaren. Според продавача частта е в доста добро състояние, но със забележката, че става дума за състезателна част. Следи от употреба са видими, но те са ограничени до драскотини.

Интересен факт е и, че същият продавач предлага и джанти за състезателния NcLaren. Състоянието им не е толкова добро, колкото на бронята - снимките показват, че джантите са надраскани и дори липсват парчета от тях. Цената на пълен комплект от четири 19-цолови джанти е много по-ниска, те могат да бъдат закупени само за 3 000 евро. За същата сума можете да закупите употребяван автомобил в движение.

В същото време частите са в различни страни: бронята се продава във Великобритания, а комплектът колела се продава в Германия. В обявата не се обяснява защо суперавтомобилът е разглобен на части и как частите са се озовали в различни страни.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 9 гласа.

Свързани новини