Отидете към основна версия

4 904 7

Mercedes-Benz и AMG все повече гледат към системите 4х4

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • 4matic

Преди дни в интернет пространството се появи информация, че "придворното" тунинг ателие на Mercedes-Benz оборудва наточената A-Klasse с фирмената 4matic система и с най-мощния сериен четирицилиндров двигател в света (354 к.с.). Сега от AMG разпространиха информация, че се подготвят да пуснат още доста  Mercedes-и с двойно предаване.

Най-скорошната поява на подобен модел е C63 AMG. Според тунинг специалистите тази кола ще бъде оборудвана с 4х4 система съвсем скоро. От AMG даже казаха, че вече съществува прототип на C63 AMG 4Matic, който се използва от един от топ мениджърите на компанията.

Сега се чакат само подписите на вишестоящите кадри от Mercedes-Benz и производството ще бъде стартирано. Следващият наточен 4x4 Mercedes ще е от серията GLA, а веднага след него с 4Matic ще бъде оборудван и флагманът на компанията S-Klasse.

Поетапно почти всички AMG модели ще се сдобият с пълноприводни трансмисии, като единствено електромобилите няма да разполагат с подобна система, защото по мнението на конструкторите ще консумират много електроенергия.

Експерти отбелязват, че постепенното преориентиране на автомобилите със задно предаване към 4х4 е в резултат на засиленото търсене от страна на клиенти. Ще припомним, че при основния конкурент на Mercedes-Benz, компанията BMW, почти половината от продажбите се дължат на автомобили с 4х4 задвижване.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини