Отидете към основна версия

11 728 23

Мащабно отзоваване на Ford-ове по целия свят

  • сервизна акция-
  • ford

Американският производител на автомобили съобщи за три несвързани изтегляния, засягащи общо 851 630 автомобила

Пресслужбата на Ford съобщава, че превозните средства с моделно име Explorer, продавани в периода между 2013 и 2017 г., с с фабричен дефект в задното окачване. Представители на марката заявиха, че автомобилите могат да започнат да издават тракащи звуци, а шофьорите ще се сбълскат с проблеми в управлението и изкривяване на задното колело.

Освен това Ford отбелязва, че превозните средства, които могат да се сблъскат с този проблем, се намират в региони с висока степен на корозия. Компанията вече знае за шест жертви на опасния дефект. В Северна Америка ще бъдат изтеглени 676 152 автомобила, в Китай 59 935 превозни средства попадат под сервизната компания, както и 38 609 превозни средства в други части на света, включително и в Европа.

За изтеглените "джипове" дилърите ще проверят сферичната шарнирна връзка на напречната ос и, ако е необходимо, ще я заменят с нова модифицирана част.

Ford връща в сервизите и 40 995 кросоувъра Lincoln Aviator, задвижвани от 3.0-литров бензинов двигател. При превозните средства от този модел клемата на акумулатора може да е неправилно закрепена, което може да доведе до контакт с ролката на компресора на климатика и впоследствие това да доведе до късо съединение и пожар. Засегнатите коли са производство 2020 и 2021 година.

Компанията ще изтегли и 34 939 пикапа F-350 Super Duty, произведени през периода 2020-2021 година и оборудвани с 6.7-литров двигател. Те ще бъдат върнати в сервизите заради проблеми със заваръчните шевове. Поради този дефект трансмисията може да се измести и да откаже да работи и шофьорите да усещат вибрации и треперене, докато шофират по магистрала. Дилърите ще проверят превозните средства и при необходимост ще подменят елементи и от задния мост.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 11 гласа.

Свързани новини