Last news in Fakti

4 Юни, 2021 18:42 5 002 10

Ford може да плати глоба от 1.3 милиона долара, заради внесени от Турция автомобили

  • ford-
  • глоба-
  • transit

Колите не са декларирани като товарни при преминаването през границата в Америка

Ford може да плати глоба от 1.3 милиона долара, заради внесени от Турция автомобили - 1
Снимка: Ford

Ford Америка може да плати глоба от 1.3 милиона долара, ако от компанията не докажат, че са невинни по обвинения, повдигнати срещу тях относно внасянето на лекотоварни Ford Transit Connect.

„Баничарките“ са произведени в завода на марката в Турция, след което са доставени в Америка, като при преминаването им през граница, компанията е декларирала, че внася пътнически автомобили, а не лекотоварни такива.

Това може да се окаже доста голям проблем за хората от „синия овал“ поради това, че при деклариране на пътнически коли се внасят едва 2.5% такса, докато при лекотоварните тя е 25%.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фактиииии...

    12 9 Отговор
    Никой в бедничка Българийка не му пука за санкциите на Форд!! Качвайте някакви статии които са по близки на хорицата!!

    Коментиран от #6

  • 2 тарикату

    10 1 Отговор
    не милиона, МИЛИАРДА, фатки пак пишат колкото да не заспят.
  • 3 сектант

    7 6 Отговор
    форд плаща 1.3 милиона, докато аз им минавам колите в дясната лента с големия 1.3 ТУРБО двигател.
  • 4 Дизелак

    8 2 Отговор
    Правят го хората на Маск, който иска да унищожи конвенционалния двигател...при него американците са безнадеждно изостанали от Япония, ЕС и Южна Корея.. щатова натискат за електрото..
  • 5 Буха ха

    4 1 Отговор
    1,3 милиона за Форд са това което за мен са жълтите стотинки които вадя от джоба си като се прибера в къщи и слагам в една кошничка да не ми тежат.
  • 6 То убаво ама

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Фактиииии...":

    Какво може да се качи за бедничките българи. Ние си знаем, най бедни сме, най корумпирани и всеки инвеститор бяга като дявол от тамян. Свиквайте. Колкото по рано свинете с беднотията толкова по малко ще страдате. Виж Турция изнася коли Форд за Америка, а в България такива инвеститори няма. Отговорът е по горе
  • 7 ОооооК

    6 3 Отговор
    Бедни бяха в Румъния. Видяхте беден и гладен народ как изчисти комунизма....в началото на 90г. Тук не сме бедни , щом още обичаме комунягите , радваме се на охолния им и щастлив живот и гласуваме все за тях а вече за техните деца и внуци... Не сме бедни нито гладни.
  • 8 Мисирките нямат развитие през...

    0 0 Отговор
    Милионите години на еволюцията!Остават си мисирки,както своите посестрими от мезозойската ера....Булю,Булю,Булю!
  • 9 незнайко

    1 1 Отговор
    Голям смях ! Всичко се прави на книга и в компютърните файлове !!! Няма ли кой да види с очите си какво се внася ??? Едва ли това е причината за глобата, по скоро е имбаргото на турски стоки !!!

    Коментиран от #10

  • 10 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "незнайко":

    ембаргото