Last news in Fakti

3 Юли, 2021 13:00 3 370 25

Porsche ще върне в сервизите 40 хиляди Taycan-а от цял свят

  • porsche-
  • taycan-
  • сервизна акция

Акцията е поради загуба на мощност

Porsche ще върне в сервизите 40 хиляди Taycan-а от цял свят - 1
Снимка: Porsche

Porsche ще трябва да се погрижи за около 43 хиляди Taycan-a от целия свят след като от компанията са установили софтуерен проблем, който изключва електромоторите по време на движение. Засегнати са всички автомобили, произведени преди юни месец 2021 година, а ъпдейта може да се направи във всеки сервиз на марката.

Според информацията на Porsche, проблемът се появява в различни случаи и няма ясни индикации, които да предсказват неговата поява. От марката казват, че при техни тестове е имало едва 0.3% вероятност за такъв проблем, а към момента няма данни от клиенти, които да са се оплаквали.

От марката също така успокояват хората, че изключването на моторите не засяга спирачките или волана, като при такъв проблем може да се спре на безопасно място, а колата да бъде рестартирана, което би трябвало да оправи временно проблема.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Типично по немски

    12 7 Отговор
    Ще оправят софтуерен проблем в сервизите, вместо да го направят с update по интернет.
  • 2 DrivingPleasure

    13 13 Отговор
    Илончо вкарва 280 000 автомобила в бокса - разликата е, че престъпника Илон трябваше да го принудят властите, докато Порше като загрижена за клиентите си компания го прави доброволно при откриването на проблема от самите тях. Да се дава селски търгаш като Мъск за пример си е...

    Коментиран от #3, #22

  • 3 Илончо вкарва и изкарва

    7 11 Отговор

    До коментар #2 от "DrivingPleasure":

    Онези 280 хиляди, дето властите накараха Илончо да ги вкара в бокса преди 3 дни, вече са вкарани и изкарани за по-малко от 24 часа и проблемът е решен. Колко време мислиш че ще отнеме всичките 40 000 Тайкана да минат през бокса, колко време ще отнеме на служителите в сервизите да ги оправят, а най-важното колко време ще изгубят на собствениците им? Сега разбра ли защо Tesla едновременно оглавява класациите за най-много проблеми и класациите за най-малък престой в сервиз въпреки че има най-малко сервизи от всички марки?

    Коментиран от #17

  • 4 DrivingPleasure

    5 5 Отговор
    Илончо вкарва и изкрарва... див секс а, ама то веднъж навикнеш ли така да ти правят не обръщаш внимание :D Напротив, престоя в сервизите на Тесла е най-дълъг, чака се със седмици, през които оставаш без кола. А тоя ъпдейт, който ще направят от Порше ще мине с регулярните посещения за обслужване. Няма нищо спешно тук, за разлика от "дребните проблеми" на друсльо, които могат да те убият

    Коментиран от #5, #8, #9

  • 5 Хихи

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "DrivingPleasure":

    Абе ти много ги разбираш нещата, ама Илончо продаде пак за второ тримесечие 201 хиляди коли! Нов рекорд! Пък ти пак си обяснявай, че никой не ги търси!
  • 6 DrivingPleasure

    8 6 Отговор
    Само в САЩ само Тойота продава 700 хиляди, Дженеръл мотърс и те толкова Дорд 500 хил - илончо ще има да гледа истинските производители още дълго дълго време... А и нали знаеш, че продажбите на електричките са само и единствено следствие на субсидиите, без тях и 201 не може да продаде - нито той, нито кой да е друг

    Коментиран от #7, #10

  • 7 Ти да видиш!

    6 5 Отговор

    До коментар #6 от "DrivingPleasure":

    От Порше мина на Toyota?

    И по-нежен доскоро обясняваше колко са ниски продажбите на Тесла в Европа, тъкмо днес излезе новата класация от която се вижда, че porsche са продали в Европа 30 хиляди броя общо от всички модели, а само от Tesla модел 3 са продадени 40 хиляди броя. Ама въобще не ги искат в Европа, да знаеш? Представи си, когато започнат европейското производство след няколко месеца, какви ще са продажбите, когато няма мита и данъци и цените са още по-ниски!
  • 8 гост

    5 6 Отговор

    До коментар #4 от "DrivingPleasure":

    Нали знаеш , че миналата година Тесла продаде ДВА ПЪТИ повече автомобили от Порше ?? От ВСИЧКИ модели на Порше , не от умрелия Тайкан !!! А тая година продаде тия два пъти повече бройки за половин година !!! Следващата най-вероятно ще ги продаде за месец !! Със все увеличението на цените , хахаха !!! Никой не ги ще тия Тесли , брей , хахахах !!

    Коментиран от #18

  • 9 Така е!

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "DrivingPleasure":

    За резервни части се чака доста, но не в сервиза. Автомобила си стои у вас. И даже може въобще да не мърда оттам, а сервизния техник да дойде у вас или дори на паркинга пред службата и да ти го поправи.
  • 10 гост

    7 5 Отговор

    До коментар #6 от "DrivingPleasure":

    Ти май нещо не доразбра , тия 201 000 са за ТРИМЕСЕЧИЕ , не за година !! За годината отива към милион с тоя темп !!
  • 11 DrivingPleasure

    5 5 Отговор
    Ахахах 4 х 2 от кога е 10;)

    Кефи как сравнявате кочината модел 3 с Тайкан, повече няма какво да се каже.

    А колата дали седи в гаража или в сервиза е все тая ти си си без кола, а всеки истински дилър предоставя заместващ за гаранционните коли ако в рамките на 2 дена не може да се отстрани - не и друсльо, на него кинтите му виртуални и не може да си позволи такъв лукс

    абе трудно е със сектанти

    Коментиран от #12, #13, #14, #15

  • 12 Хихи

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "DrivingPleasure":

    Глупости! Тесла дава заместваща кола, ако е сервизен проблем! Ако е от катастрофа, няма да ти дадат кола! Така е както е на всички! Не пиши глупости, като незнаеш!
  • 13 гост

    6 5 Отговор

    До коментар #11 от "DrivingPleasure":

    А кой ти каза , че следващите тримесечия ще са по 200 000 ??? Или викаш ще се молиш на господа на петролопитеците ?? Тц , не хваща дикиш , хахахах !!
  • 14 Научи се да смяташ

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "DrivingPleasure":

    Сметката е 4х2 + 2х1=10 да не говорим, че двойките могат да станат повече, ако тази година започна производството в Тексас и Берлин
  • 15 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "DrivingPleasure":

    А за сравняването , абсолютно не става !! Даже с Модел 3 Пърформанс , дето е на една трета от него не става , а с Модел С Плейд е като волска талига и то си личи от продажбите , хахах !!
  • 16 Хихи

    4 4 Отговор
    Тези продажби са почти само на Модел 3 и У! Продажбите на Модел С и Х бяха спрени, до продажбите на новите модели! А новите модели ще имат добър успех и ще помогнат за достигането на 1 млн!
  • 17 Буха ха

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Илончо вкарва и изкарва":

    Нещо за Теслата която изгоря като факел само три дни след доставката, вратите са били заключени от идиотския софтуеър на Африканчето, добре че шофьорът е разбил вратата за да скочи от горящата кола за да си спаси живота, Норвежец, спотайваш ли се?

    Коментиран от #21

  • 18 Джуган

    9 5 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Тесла продава повече от Порше, Ферари, Астон Мартин и Бентли, но не е в тяхната категория. Тесла може да се сравнява с масовки като Фолксваген, Тойота, Форд и Рено.

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Хо хо хо

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Джуган":

    Що да не е цената на Тесла е съизмерима с ниският клас модели на Ферари рено къде са и фв я виж колко струва Клио или дори Зое на фона на Тесла.
  • 20 Всеки път задавам един и същ въпрос

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "Джуган":

    Тесла е сложена в тези класации при луксозните автомобили заради цената си. Не виждам никой да отрича, че останалите в тази ценова категория са по-качествени автомобили като материали и изпълнение. И сега въпросът - защо хората са склонни да си купят за тези пари Тесла, а не си купят porsche, Mercedes BMW или audi?


    И още един бонус въпрос. Ако Tesla модел 3 струваше колкото Volkswagen golf с който я сравняваш, кой автомобил щеше да се продава повече?
  • 21 TSLA®

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "Буха ха":

    Plaid има ръчки за механично отваряне отпред (пред бутоните за ел. стъкла); отзад: под задните седалки, зад краката, 2 отвора с жила. Някой удобно ги е забравил и 4-те
  • 22 TSLA®

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "DrivingPleasure":

    Мрън-мрън! Тая статия е Порша. Едно си баба знае, едно си бае.
  • 23 Деее .........аааааа

    6 2 Отговор
    Джендърски боклуци.Къде са истинските коли до края на 90- те
  • 24 Лада Нива фен

    4 2 Отговор
    Всичко друго е само за скрап . Хахаха
  • 25 Ники

    2 0 Отговор
    И от тях вече нищо не става за жалост