Отидете към основна версия

7 830 10

Volkswagen спира производството на Passat в САЩ

  • volkswagen-
  • passat-
  • сащ

Volkswagen възнамерява да прекрати производството на американската версия на седана Passat, за да освободи мощности за производството на електрически превозни средства.

Специално за това събитие марката ще пусне прощална версия на Passat, наречена Limited Edition, която очевидно ще получи малки допълнения към оборудването.

Ще припомним, че заводът в Чатануга, който произвежда Passat, започна да работи през 2011 година. В допълнение към седаните, там се правят и кросоувърите Atlas.

Компанията обаче няма да може да започне да произвежда електрически превозни средства веднага. За целта фабриката ще бъде разширена, модернизирана и променена.

От 2022 г. в САЩ ще започне и производството на Volkswagen ID.4, един от най-успешните електрически модели на марката на пазара. В момента в САЩ се продават немско сглобени iD.4.

Но решение за съдбата на големите кросоувъри все още не е взето. Вероятно производството на Atlas и Atlas Cross Sport също скоро ще прекратено.

Алтернативно, Volkswagen може да предложи електрическия ID.6 или дори флагманския ID.8, който германците обявиха наскоро.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини