Отидете към основна версия

8 454 81

Tesla Model Y се сдоби с бензинов двигател

  • tesla-
  • modely-
  • orbist

Австрийска компания превръща електромобила в хибрид

Мюнхен, Германия. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Макар в последно време производителите да предлагат автомобили на ток с все по-голям пробег, то все пак някои хора не могат да им се доверят напълно и се спират на хибридни модели, които застават някъде по средата между двигателите с вътрешно горене и електрическите автомобили.

Tesla е един от водещите производители в света на колите на ток и предлагат различни опции за мощност и пробег, които изглежда могат да бъдат малко подобрени. Това се случва благодарение на австрийската компания OBRIST, която превръща електрическата Tesla Model Y в plug-in хибриден модел.

Иновацията бе показана на изложението в Мюнхен и макар, че сигурно няма да се хареса на феновете на марката, тя представя една нова възможност за добавяне на още малко пробег. Бензиновият двигател с обем от 1000 кубика и два цилиндъра и предлага мощност между 134 конски сили и 268 конски сили. От OBRIST твърдят, че разхода на бензиновия мотор е около 2 литра на 100 километра.

Той действа като генератор, който увеличава пробега и позволява използването на по-малки батерии за намаляване на теглото, което от своя страна също може да помогне за по-добри характеристики. От OBRIST се хвалят с изключително тихата и равномерна работа на двигателя като дори показват видео.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.

Свързани новини