Last news in Fakti

8 Септември, 2021 11:42 8 420 81

Tesla Model Y се сдоби с бензинов двигател

  • tesla-
  • modely-
  • orbist

Австрийска компания превръща електромобила в хибрид

Мюнхен, Германия. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Макар в последно време производителите да предлагат автомобили на ток с все по-голям пробег, то все пак някои хора не могат да им се доверят напълно и се спират на хибридни модели, които застават някъде по средата между двигателите с вътрешно горене и електрическите автомобили.

Tesla е един от водещите производители в света на колите на ток и предлагат различни опции за мощност и пробег, които изглежда могат да бъдат малко подобрени. Това се случва благодарение на австрийската компания OBRIST, която превръща електрическата Tesla Model Y в plug-in хибриден модел.

Иновацията бе показана на изложението в Мюнхен и макар, че сигурно няма да се хареса на феновете на марката, тя представя една нова възможност за добавяне на още малко пробег. Бензиновият двигател с обем от 1000 кубика и два цилиндъра и предлага мощност между 134 конски сили и 268 конски сили. От OBRIST твърдят, че разхода на бензиновия мотор е около 2 литра на 100 километра.

Той действа като генератор, който увеличава пробега и позволява използването на по-малки батерии за намаляване на теглото, което от своя страна също може да помогне за по-добри характеристики. От OBRIST се хвалят с изключително тихата и равномерна работа на двигателя като дори показват видео.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    51 3 Отговор
    Ще си купя такава и ще и туря газ

    Коментиран от #27

  • 2 Абе

    22 5 Отговор
    ще поумнеете вие!
  • 3 гост

    5 25 Отговор
    Трябва ли да обясняваме кои са спонсорите на подобна дивотия ?? Обаче за тяхно съжаление са хвърлили пари на вятъра , с тая бройка ще си останат , ако не я запалят някъде по улиците да им дойде акъла !

    Коментиран от #20

  • 4 рено ентусиаст

    8 22 Отговор
    Ням как т,@пите саксонци да не турат пушилник колко п@ст народ и етност
  • 5 Това не е ново

    18 3 Отговор
    Електрически автомобил с генератор. Все още зарядната мрежа не е развита. С времето генератора ще "закърнее", но сега е много добра опция.

    Коментиран от #7, #21

  • 6 Тез пък

    7 15 Отговор
    Прецакали са автомобила. Намалили са му пробега с едно зареждане, намалили са му мощността, намалили са и ускорението. Вдигнали са центъра на тежестта и са направили автомобила по-нестабилен и какъв е смисълът тогава да караш Тесла модел У, а не си купиш готов плъгин хибрид заводско изпълнение на по-ниска цена?

    Коментиран от #26

  • 7 Ново е

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "Това не е ново":

    Едно е да добавяш генератор за да си зареждаш батерията, а съвсем друго, да махнеш по-голямата част от батерията, тоест умишлено да намалиш пробега с едно зареждане, а след това да добавиш бензинов генератор за да я зареждаш.

    Коментиран от #12

  • 8 Гост

    6 0 Отговор
    Хаааааахахахахахахахахаахаххахахахахахахахахахахаххаа
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 😂😂😂

    8 1 Отговор
    Това е Модел 3 бе! Научете първо колите!

    Коментиран от #24

  • 11 ???

    9 16 Отговор
    Тая статия я гледах преди няколко дена. Сложили двг да удължат пробега на електромобила с един от най дългите пробези и с най добрата зарядна мрежа. Това е немско-австрийското лицемерие. Вместо да си изградят качествена зарядна мрежа и вместо да правят подвижни канапета да обърнат внимание на техническата част. Те тръгнали да вграждат двуцилиндров двг в конкурента и се хвалят, че видиш ли уж подобрили теслата. Лицемерие не ами направо простащина. Ами да си го натикат това бензиновото в ID- то, та поне наистина да има полза от него.
  • 12 Прав си

    2 7 Отговор

    До коментар #7 от "Ново е":

    Аз говоря по принцип, като концепция. Тук в случая са развалили "Тесла"-та.

    Коментиран от #25, #29

  • 13 Джамбаза

    10 0 Отговор
    Кажете на българин електромобил и го вижте как гледа нагоре, представяйки си че го зарежда с "държавен" ток докато е на работа.

    Коментиран от #14

  • 14 Нищо не каза

    9 4 Отговор

    До коментар #13 от "Джамбаза":

    Е то пък голямата "кражба" . На запад нарочно им подаряват тока за да се привличат работници. Дори да шофираш 50 километра на ден, това са 7 киловатчаса, които струват по-малко от 2 лв. Тоест все едно си черпил работника едно кафе, но той ти се чувства задължен и признателен. Точно това едно кафе може да го спре да отиде да работи при конкуренцията за същата или малко по-висока заплата. А в България кой кара 50 км до работа и обратно? Не че няма, но са по-скоро изключение.

    А тези седем киловатчаса дори не се нуждаят от зарядна колонка, а се зареждат за два часа от стандартен контакт.
  • 15 Милен

    8 10 Отговор
    Ще направя само едно сравнение за да кажа какво са направили въпросната фирма.
    Светът се развива и човекът вече е измислил автомобила. Хората вече започват да преминават от каруци на автомобили. Една фирма обаче е решила да намали резервоара за гориво и да пльосне едно магаре в колата за да може като свърши горивото магарето да я дърпа и така да се удължи пробега.
  • 16 Значи

    10 5 Отговор
    Те са изкормили и взели хубавата батерия и са вградили по малка такава заедно с един генератор и викат подобрихме я, хахаха
  • 17 Студопор

    10 11 Отговор
    Пари да ми дават, няма да си я купя тая тъпа Тесла! Нито тая, нито някой от останалите малоумни модели!

    Коментиран от #18

  • 18 Е хубаво де

    11 7 Отговор

    До коментар #17 от "Студопор":

    Ама защо трябваше да ни информираш Какво НЯМА да направиш? И и аз днес няма да направя хиляди неща, ама не смятам да ви информирам. След като си казал какво няма да си купиш поне кажи какво ще си купиш, вместо него като по-добра алтернатива?
  • 19 :(:(:((:(:(:(:(

    8 5 Отговор
    Мало умните мр@сни пикащи по улиците си хомосекшъл швабини осакатиха едно произведение на изкуството. Ще дойде деня на страшния съд и мерцедес бмв и фв ще са прозводители на дограма и авто козметика.
  • 20 Грета Тунберг

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Скъпи, обичам те!Ти сложи ли си бензинов мотор на Теслата?
  • 21 Нищо не каза

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Това не е ново":

    Да твърдиш, че точно зарядната мрежа на Тесла не е развита, значи си пълен профан по темата. Виж ако беше избрал някоя друга марка, можеше и да си прав. Точно теслите освен на собствената
    си зарядна мрежа, могат да зареждат на всички останали зарядни станции, но другите марки не могат да зареждат на зарядните на Тесла все още.
  • 22 Онзи

    5 3 Отговор
    Панелните Нобелови лауреати са се развихрили днес,мъдри,ерудирани и компетентни разбиращи както винаги...дано са си приготвили кюмур и дървя за зимата,че да им тракат зъбите.
  • 23 Turbo

    2 3 Отговор
    Тесла хибрид с бензинов двигател хахахахахахахахахахахахахахахахахаха афрото сигурно скърца със зъби.
  • 24 пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "😂😂😂":

    това не е точно кола...
  • 25 Хайл

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Прав си":

    Галине сам си коментираш статията пак от всички профили хахахаха... един американец си беше сложил в багажника генератор Хонда да дава ток на теслата-нали гледаш в ютуб,намери го,гледай го и реви от мъка 🤣🤣🤣🤣🤣
  • 26 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Тез пък":

    Ами първо на първо това е електрическа кола с пробег от 500км. Второ, никога не е замисляна като плъг ин хибрид, защото са заложили на зарядна инфраструктура и голяма батерия. Трето, защо не са монтирали генератора на кола с малка батерия, като лииф например, който минава едва 200км, тогава би било смислено. Аз лично кола в действие не видях, има вече такива нисан ноут, които харчат 2.5л и са много разпространени в япония. поредната глупост, при положение, че с един кабел и трифазен ток си готов за броени минути да заредиш повече отколкото с това моторче, идята на колата е да върви без емисии.

    Коментиран от #32

  • 27 куку руку ку

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Газта е добро решение!
    На този етап хибридите са универсални те автомобили. Иначе трябва да поддържаш два автомобила, за в града електричка и с ДВГ за дълги разстояния.

    Коментиран от #28

  • 28 Втора кола?

    2 5 Отговор

    До коментар #27 от "куку руку ку":

    И за какво ти е втори автомобил, като от София до морето последно като проверих имаше пет бързи зарядни над 100 киловата. Ако караш електромобил с по-голяма батерия, където и да отиваш ще ти се наложи да спреш само за 15-тина минути на една от тези зарядни станции и ще стигнеш до крайната точка дори с магистрална скорост, при която се харчи най-много енергия.

    Хибридите са просто средство автомобилните компании да смучат еко субсидии за нещо безсмислено от екологична гледна точка. Почти никой не зарежда плъгин хибридите дори при градско шофиране. То е като кокошката и яйцето. Караме хидриди защото няма къде да зареждаме електромобилите, но никой не задава въпроса къде зареждат хибридите и защо в такъв случай им е необходим хибрид въобще.

    Коментиран от #30

  • 29 Развили теслата

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Прав си":

    Таратанци. Тока (100%кпд) няма развитие…… особено от пушилник с 40% кпд
  • 30 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #28 от "Втора кола?":

    За 15 минути няма да намериш свободна зарядна, да се включиш. Ще висиш поне половин час, докато се освободи някой контакт.
    За пореден път убеждаваш хората да правят неща, които самият ти не правиш.

    Коментиран от #33

  • 31 Гост

    2 0 Отговор
    Двигателите на Обрист са с 50% КПД.
  • 32 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    И всички коли в света да станат на ток, пак няма да подобрим екологията. Заводите и самолетите ще продължат да пушат и тровят, а за тях никой не предлага решение. Това с електромобилите е само замазване на хорските очи, да приберат още някой трилион долара, в следващите 20 години на уж екологична политика.

    Коментиран от #34

  • 33 А ти коментираш ли

    0 5 Отговор

    До коментар #30 от "Гост":

    Говорите ли се с приятелите за футбол, Формула 1, ракети, за световната политика, за българска политика? Какво правиш от всичките тези неща? Футболист ли си или ще ставаш? Може би си пилот във Формула 1 или смяташ да ставаш президент, а може би космонавт? Защо смяташ, че трябва да правя нещо което коментирам и защо смяташ че се опитвам да накарам опонента да стане космонавт или президент ако говоря с него за ракети или политика? Има нещо тотално сбъркано в мисленето ви! Ако някой ми каже, че не може да направи нещо, това че му обяснявам как може да го направи, не значи че и аз самия искам да го направя или ще го правя.

    А иначе на картата може да видиш къде има свободна зарядна станция и да си избереш тази която е свободна или дори да си я резервираш предварително, за да не чакаш. Престани да обясняваш какво не могат да направят другите, само защото на тебе не ти се прави.
  • 34 Дрън-дрън

    1 3 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    След като наложат въглероден данък за всеки замърсител, ползването на стоки и услуги, които замърсяват ще стане адски скъпо и ще замрат по естествен начин точно както ще си отиде ТЕЦ Марица Изток 2 и ще ни остави без ток, защото сме много умни и от пет години не се сещам е какво ще се случи, за да предприемем действия.

    Сега имаме избор или да ползваме адски скъп ток от мариците или да си купуваме малко по-евтин ток от съседите на които досега продавахме, но само когато имат излишен ток от възобновяемите източници които инсталираха през последните години, а ние проспахме.

    Същото ще стане и с транспорта и производството. Не замърсяващите стоки и услуги ще са по-евтини, въпреки, че първоначално ще поскъпнат в сравнение със сега. Успокояващото, е че източниците на чиста енергия поне са безплатни и няма как да им вдигнат цената, след като веднъж си си закупил съоръжението за тяхното усвояване.

    Коментиран от #35

  • 35 Turbo

    5 0 Отговор

    До коментар #34 от "Дрън-дрън":

    Като наложат въглероден данък, ти какво ще караш тесльо?Ако ти е скъпо да си караш пушилника,ще си купиш ли Тесла?По скоро ще караш колело или ще ходиш пеша.Мариците ги гласят да работят на природен газ.

    Коментиран от #36, #37

  • 36 А ти какъв ток ще ползваш

    0 3 Отговор

    До коментар #35 от "Turbo":

    От трън та на глог. Очевидно не си запознат, че тази зима се очаква огромен недостиг на газ, така че цената му също ще се вдигне доста нагоре. Тоест искаме или не искаме ще се наложи да плащаме скъп ток. А с опорната точка какво ще караме, вече ми излезна мазол на устата, да ти повтарям, че през 2035 година ще спрат продажбата на нови автомобили с ДВГ, които ще влязат в България най-рано през 2045 година като нов внос, така че е редно да го запомниш и до тогава да не ми задаваш този глупав въпрос! След 2045 година ще ги покараме още няколко десетки години преди да мислиш за глупости. Ти през 2055 година ли вече си правиш планове какъв автомобил ще си купиш, та продължаваш да задаваш глупави въпроси?

    А аз ти говоря, че ТЕЦ марица-изток вече е в технически фалит от две години. Ще си плащаме скъп вносен ток, като стой та гледай.
  • 37 Какво стана?

    0 2 Отговор

    До коментар #35 от "Turbo":

    Къде се покри след 22 август или мислиш че ще забравя? Я кажи разбра ли вече какви бяха заплатите по времето на бума видеокасетите и двд-тата под наем? Или пък не можеш да оправиш годините, както бъркаш 2055 година с догодина? Така и не можеш да ги оправиш тези времена и отскачаш напред назад във времето!

    Коментиран от #38

  • 38 Turbo

    2 2 Отговор

    До коментар #37 от "Какво стана?":

    Бях на почивка 20 дена.И до 32 август да те оставя да мислиш,пак няма как да измислиш 300 лева заплата през тези години.Тогава заплатите бяха в хиляди.
    За колите с двг е ясно.Преди 2035 ще си купя нова кола с двг и ще карам до 2045,ако още съм жив.Излезе и електрическо Пежо Рифтър с 50 Квч батерия и с 280 км пробег с едно зареждане, цена около 70 х.лв.
    Въпроса ми какво ще караш ти го задавам, защото коментираш като че ли спирането на автомобилите с двг не се отнася за теб.Спрат ли евтините коли с двг и си пешеходец.Мен не ме мисли.Аз пак ще карам нова кола.

    Коментиран от #40

  • 39 Цирк мили дами

    2 0 Отговор
    Сега обмислят да добавят и педалите на Барнимобила....
  • 40 Объркания във времето

    0 2 Отговор

    До коментар #38 от "Turbo":

    Както винаги, когато става въпрос за време и за цифри, ти си тотално объркан, особено ако е комбинация от двете.


    Точно както бъркаш заплатите в хиляди по време на бума на DVD-тата под наем, точно така тотално бъркаш и че правиш 2035 година автомобилите с ДВГ ще са по-евтини от електромобилите. Точно както бъркаш, че българите които търсят евтини автомобили, ще си купят чисто нов през 2035 година.

    Точно както бъркаш че нещо си ще се промени и през която и да е година, няма да мога да си купя отново три до пет годишен автомобил почти на половин цена от тази като нов, защото не желая да поемам първоначалната огромна загуба на стойност, дори когато не изминавам много километри годишно. Винаги ще има някой, който спешно се нуждае от пари на момента и търси бърза продажба.

    Коя година казваш заплатите са били в хиляди и не е възможно да съм плащал 300 лв заплата? Вярно си тотално объркан!

    Коментиран от #41

  • 41 Turbo

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Объркания във времето":

    Бля,бля,бля.Пак само празни приказки,без дата и година.

    Коментиран от #42

  • 42 Кажи де?

    0 2 Отговор

    До коментар #41 от "Turbo":

    Като не си живял в тези времена, няма как да знаеш през коя година е бил бумът на двд-тата под наем и затова плещиш глупости. За какви заплати в хиляди говориш, при положение че ти говоря за периода след деноминацията. Само с четене в Интернет не става. Някои работи трябва да ги преживееш за да може да свържеш точките, когато ти говорят и да се ориентираш правилно.

    Коментиран от #43, #45

  • 43 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "Кажи де?":

    Първият си видеоплеър купих през 80те с долари от Кореком.Тогава си разменяхме между приятели и познати видеокасети с отвратително качество и дублаж.Просто нямаше други.Видеокасетите под наем се появиха след 1990 и към 2000 година бяха приключили.Спри да лъжеш.

    Коментиран от #44

  • 44 Кой си ти?

    0 2 Отговор

    До коментар #43 от "Гост":

    Да не обърка ника?
  • 45 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "Кажи де?":

    Ти приятелю си купил фабрика на 8 септември 1944г.Ти да не си работил само една година?Деноминацията на лева беше през 1999 г,а повечето касети и ДВД под наем затвориха през 2000 г.Убиха ги кабелната телевизия, сателитната телевизия и безплатните торенти в интернет.Комшията като си затвори обекта 2000 г подари на дъщеря ми един кашон с детска анимация.На ТеслюФците всичко ви е наопаки.Хората затварят видеотеки,ти отваряш.Предлагаш да си купя скъпа Тесла и да продавам ток.Все велики тесларски идеи.

    Коментиран от #46, #48

  • 46 Кой беше ти

    0 2 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    Пак ли обърка Ника? И отиди питай комшията кога е затворил, че очевидно бъркаш годините. Аз затворих пет-шест години по-късно, след десетина години работа.

    Коментиран от #47

  • 47 Turbo

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "Кой беше ти":

    Вчера пътувах.Само това ли измисли за няколко месеца?.Казваш,че си работил 10 години от 1995 до 2005.От 1995 до 1999 само 300 лева ли плаща на работниците си?А след 2000-2001,когато затвориха видеотеките на загуба ли работи?Бря,бря голям бизнесмен си.Или пак лъжеш.След 2000 - 2001 година децата ми гледаха само Cartoon network и зарязаха касетите и дисковете.Видеото и DVDто заедно с няколкостотин дискове и касети заминаха на тавана.Опитах се да ги продам,но нямаше абсолютно никакъв интерес.
    Ако сегашния ти бизнес е като предишния,явно не печелиш достатъчно.Мисленето ти е на беден човек,който си купува кола втора употреба,заради загубата на стойност.Аз карам трета по ред нова кола и не ми пука от загубата на стойност.Удоволствието няма цена.

    Коментиран от #49

  • 48 Turbo

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    Приятелю Гост, благодаря за подкрепата.Наш теслю пак си развива въображаеми бизнеси.Забавлява ме с напъните си да се оправдава и защитава измислиците си.

    Коментиран от #50

  • 49 Турбо изгубения във времето

    0 1 Отговор

    До коментар #47 от "Turbo":

    Пак си измисляш истории на база информация в интернет, която дори не можеш да разбереш, защото не си живял тогава и нямаш никакви спомени. Всичко това което си измисли, няма нищо общо с реалността! Сигурно през 2000-та година си гледал cartoon network на смарт телевизора си или направо на смартфона, а двд-тата и blu-ray дисковете са били отживелица и никой не ги е търсил! Ти тотално отрече съществуването на няколко епохи в технологиите! Знаех си че ще продължиш да се излагаш, без да се усетиш с измисленият си свят и реалност!


    Нека на мен ми е зле с автомобил втора употреба, който съм платил в кеш и струва повече, отколкото автомобилът ти като нов, който си взел на лизинг!
  • 50 Пак ли раздвоение на личността

    0 1 Отговор

    До коментар #48 от "Turbo":

    Как пък и "двамата" си измислихте една и съща въображаема история? Я Гост да каже кои филми бяха в кашона с двд-та който му подариха, а ти да кажеш кои филми си се опитал да продадеш на DVD, да видим за коя година става въпрос, че тотално се оплетохте в лъжите! Очевидно единственото което си спомняш от 2000-ната година е, че си гледал cartoon network по онова време.

    Коментиран от #51, #52

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "Пак ли раздвоение на личността":

    Изтри ми коментара, защото е абсолютно верен.Всичко ти е ВТОРА УПОТРЕБА.С левчетата от наема на касети,какво друго можеш да си позволиш.Сега си моде ратор.

    Коментиран от #53

  • 53 Въпрос на гледна точка

    0 1 Отговор

    До коментар #52 от "Гост":

    Някои предпочитат чисто нова баничарка на лизинг, а други 3-годишно AMG втора употреба на половин цена от като нов, защото не могат да си позволят баничарка! Примера е илюстративен, но достатъчно точен като ценови нива, защото не смятам да ви давам лична информация, която да обърнете срещу мен както с видеокасетите и двд-тата под наем, за които 800 лв дневна печалба в работни дни ви се струваха малко и продължава да ви се струва малко? Ти колко изкарваш седмично, та 4000 лв ти се струват малко, без да си си мръднал пръста? Дори за днешни пари си е е приличен доход. Ако този бизнес не беше умрял, никога не бих се отказал от него.

    И продължаваш да не казваш какви дивидита ти подари комшията в кашона? Да не се окаже че е някой филм от 2010 година?

    Коментиран от #54, #55, #56

  • 54 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Въпрос на гледна точка":

    Съвсем се оплете в лъжите си.При 800 лева печалба на ден се получава 22х800=17600 лева на месец!Ти можеш да се мериш по печалби с гуруто си Мъск!С такива печалби да караш стара кола?С 211200 лева годишно.При 800 лева дневно и 8 часов работен ден си обслужвал 100 човека за час и 1,6 човека всяка минута.Без да избират дисковете са ти давали по 1 лев,за да влезе следващия.Я бягай да лъжеш децата на площадката.

    Коментиран от #57

  • 55 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Въпрос на гледна точка":

    За 10 години трябва да си събрал над 2,11 милиона печалба.Как се въздържаш да не си купиш Тесла?.Лъжеш та се късаш.Карай си дизеловото Рено Сценик и сънувай смело.

    Коментиран от #58

  • 56 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Въпрос на гледна точка":

    Ако ми намериш три годишно АМG на половин цена от новото,ще ти го платя с надценка.АМG държи цена и има много малко обезценяване.Ти в AMG не си се качвал никога.
  • 57 Последно?

    0 1 Отговор

    До коментар #54 от "Гост":

    200 лева оборот на ден много ли са или малко? Пет дена в седмицата чиста печалба и два дни за разходите. Че май не можете да се разберете със себе си? Ако са само видеокасети, и всеки клиент взима само по една, това са средно 15 човека на час. А клиентите взимат по няколко, а двд-тата струваха повече. Извинявай ама една касиерка в kaufland за час обслужва повече клиенти с пълни колички. Толкова си далече от реалността. Дори не си стъпвал във видеотека! Да не мислиш че вървиш с всеки клиент да му избереш филм, та включи и времето за избор на филм от клиента във времето за обслужването му?

    И как реши, че работното време е 8 часа? Реално 80% от оборота се правеше след 17:00 часа, като дори през зимата работното време приключваше в 22 часа, а през лятото по-късно.

    Имотите, които накупих тогава, към момента струват повече от няколко тесли и ми носят приличен пасивен доход. Както ти казах различен начин на мислене - не всичко в този живот е скъп автомобил, задължително чисто нов и данък обществено мнение. По-добре за същия бюджет, 3-5 годишен от по-висок клас.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Turbo

    1 0 Отговор
    Изтри ми коментара,без да съм те обидил хахахахаха значи съм прав за работното ти място.Мечтай си за Тесла и си карай дизеловия пушилник за 2000 лева.Всичко ти е втора употреба,Гост е познал хахахахаха

    Коментиран от #60, #61, #62, #63

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Крадеца вика дръжте крадеца

    0 1 Отговор

    До коментар #59 от "Turbo":

    А ти защо ме триеш, като нямаше нито една обида в поста ми? Очевидно е кой е модератор тук! Защото отново те хванах в лъжа как през 2000 година си гледал cartoon network и въобще нямаш спомени от тогава. Видеотеките били затворили и бил качил видеокасетите и двд-тата на тавана, защото вече били антична технология.

    Коментиран от #64

  • 64 Turbo

    1 0 Отговор

    До коментар #63 от "Крадеца вика дръжте крадеца":

    Сам си ги пишеш,сам си ги триеш.Детските канали ги гледат децата хахахахаха.Аз те хванах с въображаемия бизнес с видеотеки.Също и с отдаването под наем на гаражните магазини.Нямаш абсолютно никаква представа колко наем може да се вземе от такъв магазин.Сега празни магазини бол.Теслю вдигнал наемите хахахахахаха може бабите в село Марково да ти повярват.
  • 65 Хванал си да не казвам какво

    0 1 Отговор
    Сам се издаде с cartoon network и с анимациите, които уж си качил тогава на тавана, какви са ти спомените за филмите от 2000 година какво си гледал по това време. Личи си, че никога не си притежавал дори DVD плеър, да не говорим за видеокасетофон, за да си стъпвал във видеотека.


    Да не говорим за blu-ray player, при положение, че ми говориш за гледане на филми по кабелна телевизия със съответното качество, при положение че първия ми full HD телевизор беше горе-долу от онова време и си взимах дискове от видеотеката. Full HD съдържание по телевизията има от едва няколко години, но ти не помниш времето преди това.

    За Кореком си слушал от баба и дядо и дори не знаеш какво е, камо ли да си си купил DVD player оттам.

    Точно затова си изгубен във времето, защото нямаш никакъв жизнен опит и се опитваш да налучкваш, чрез информация от Интернет.

    Коментиран от #66

  • 66 Turbo

    1 0 Отговор

    До коментар #65 от "Хванал си да не казвам какво":

    В предишен спор уточнихме,че съм десетина години по възрастен от теб и наближавам 60 години възраст.Щом големият ми син е прехвърлил 30 години е ясно,че анимация е гледал той,а не аз хахахахаха.Май ти не знаеш какво е Кореком.Само там можеше да си купиш касетофон,видео,дънки Райфъл с долари.Както винаги изопачаваш информацията фурнаджийска лопато в своя полза хахахахаха боли като те хвана,че лъжеш.Бил имал видеотеки хахахахаха с печалбите си купил гаражи хахахахаха и си имал пасивни доходи хахахаха кянатомс.

    Коментиран от #67

  • 67 Хванал си да не казвам какво

    0 1 Отговор

    До коментар #66 от "Turbo":

    Какво стана със заплатите от 300 лв? Нали и за това ме беше "хванал"? Синът ти като бебе ли е гледал дивидита, след като на 10-годишна възраст вече си му ги прибрал на тавана? И какъв cartoon network ще гледа едно 12-15 годишно "дете" след 2000-та година?

    Тези цифри въобще не ти се отдават и те хващам във въздуха, преди да си си довършил изречението - пак се изгуби във времето!

    И ако беше влизал в добре заредена видеотека на централна улица, щеше да знаеш, че гараж не стига. Точно най-апетитните имоти са ми от онова време. Сега не можеш да пипнеш такъв имот и покупката му за отдаване под наем е безсмислена.

    Гаражите ти ги дадох за пример, ако имаш малък бюджет от 100 хиляди, които ти утрояваш за година, в какво е по-рационално да ги инвестираш, вместо за единственото, което ти дойде на тебе на ума - апартамент.

    Коментиран от #68

  • 68 Turbo

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Хванал си да не казвам какво":

    Ти каза,че си плащал минимална работна заплата 300 лева,защото и без това са те крадяли работниците.А МРЗ става 310 лева чак 2013 г ,след като си бил затворил 2005 г хахахахаха.Лъжеш та се късаш.През 2000 г си сложих сателитна чиния на покрива.Синовете ми загубиха интерес към касетите и преминаха на сателитните детски канали.Без това касетите ги знаеха наизуст.
    Повечето магазини бяха гаражни,такива бяха и видеотеките.Аз също съм започнал така.В началото търговската площ беше дефицитна и ни деряха яко с наемите.Днес е обратното, наемодателите се чудят какво да си правят магазините.
    Сега също се продават изгодни магазини.Само,че е безмислено да влагам пари в нещо,което няма да ползвам и няма на кого да го дам под наем.Магазини празни без наематели колкото искаш.И този бизнес не вдяваш.Давай следващия майтап да се посмея.

    Коментиран от #70

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Забравих за касетите

    0 1 Отговор

    До коментар #68 от "Turbo":

    Горките ти деца! Да им беше купил поне някое DVD, да не се занимават с касети. Като ти слушам мнението за новите технологии, вероятно още караш на телевизор с кинескоп и нямаш нужда от сигнал с висока резолюция.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "Пак си снаддаваш":

    Апартамент за хиляда долара по времето на Жан Виденов?Ти си ку ку.Тогава цените от левови минаха в доларови.Цената на квадратен метър мина 400 долара в София.Ти в кое село каза че живееш?За толкова пари може да си купиш строителен фургон.
  • 73 Раздвоение на личността?

    0 1 Отговор
    Пак ли забравиш какво пишеш в единия коментар и пишеш точно обратното в другия?

    Първо написа

    ".В началото търговската площ беше дефицитна и ни деряха яко с наемите.Днес е обратното, наемодателите се чудят какво да си правят магазините. Сега също се продават изгодни магазини.Само,че е безмислено да влагам пари в нещо,което няма да ползвам и няма на кого да го дам под наем.Магазини празни без наематели колкото искаш."


    А после:
    "Хубави магазини се намират и сега,ново строителство.А магазини без наематели има много след 2008-2010.Искат им по 2-3000 лева месечно.Да си ги държат и само данъците да им плащат.Има и такива,който се продават"

    Последно преди или сега те дерат с наемите? Преди колко наем плащаше, а сега колко плащаш? А партерните етажи за магазини са най-скъпи на квадрат от цялата нова сграда, а ти ми говориш че били най-изгодни? И какво му е изгодното? Към момента най-бърза възвръщаемост имат точно малките обекти в гъсто населени райони. Може да сложа казах ти да попиташ жена ти или жената на сина ти, дали могат да си запишат час за маникюр/фризьор от днес за днес? Ако обзаведеш модерно един един обект за маникюрист и фризьор, направиш му табели и регистрация в google maps , ти гарантирам, че ще ти запалят телефоните. Ако същия обект го пуснеш празен с бели стени под наем на половината цена, никой няма да ти звънне. Малко акъл трябва, за да си намериш лоялни наематели с приличен наем, като им помогнеш и с клиентите. Ама ти си вълк ед
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 DVD не си имал

    0 1 Отговор
    Вече си призна че децата ти са гледали само касетки и никога не си вземал DVD под наем. Хайде стига с лъжите!

    Помниш ли колко лева беше пенсията, когато долара беше 3000 лева?

    Моите родители си изплатиха заема към ДСК за апартамента за равностойността на 5-600 долара, ако не се лъжа, обаче със сигурност беше под 1000 долара.

    Не ми казвай че точно по тези времена си си купил DVD, при положение, че се купуваше в долари около 200 300 долара и съответно цената му в лева беше абсурдно висока.

    Пак ти казвам, че не си живял в тези времена и не знаеш какви глупости приказваш.

    Коментиран от #79

  • 76 Пак си снаддаваш

    0 1 Отговор
    Това е точно по твоята част! Искрено се смях когато ме нарече глу, ако не съм плащал минимална работна заплата и ти казах, че затова сам си вършиш работата след толкова години, защото няма как да ззадържиш служител, камо ли да ти е лоялен години наред. Давах им големи заплати именно за да не ме крадат или поне да се съобразяват и те бяха лоялни и сами отсяваха плявата. Ти обаче през цялото време търсеше под вола теле през коя година минималната заплата била 300 лв. Върни се и прочети.

    А ако мислиш че сега има криза и свободни търговски площи както под наем така и за продажба, значи не си живял по времето на Жан Виденов, когато един апартамент струваше хиляда долара и инфлацията изяде спестяванията на народа и доста магазини фалираха . Не знам как е при тебе, но в момента работата е повече, отколкото преди коронавируса.

    А наемодателите просто станаха повече, защото повечето хора си изтеглиха спестяванията от банките заради нулевите лихви и решиха, че ще стават наемодатели, но това не е за всеки! Не можеш просто да вземеш което и да е помещение и да започнеш да го даваш под наем. Хубавите помещения са купени много отдавна и никой не ги продава, защото не иска да си купува Тесла, като тебе, а мисли дългосрочно.

    Коментиран от #78

  • 77 Пак се развихри?

    0 1 Отговор
    Какво обикна има в последните две мнения та ги изтри? Написах ги пак за да може някой да ми обясни Какво е нарушението за да знам и да го спазвам. Определено причината за изтриването не се намира в правилата?
  • 78 Милен

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "Пак си снаддаваш":

    А един мармот завива шоколада в станиол....
    Искам да си купя два апартамента по хиляда долара,моля.
  • 79 Милен

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "DVD не си имал":

    Родителите ти са изплатили остатъка от 1000 долара от кредит в лева към ДСК.Апартамента сте го купили в момента,в който сте изтеглили заема от ДСК.След това сте плащали месечни вноски.Имали сте късмет да го изплатите евтино само ако са имали купени 1000 долара на нисък курс.

    Коментиран от #80

  • 80 А добрютро

    0 1 Отговор

    До коментар #79 от "Милен":

    Който се усети, изтегли кредити в левове и накупи имоти. После инфлацията изяде главниците и върнаха смешни суми обърнато в долари. Аз се усетих късно и успях да закупя по този начин само един имот и то за 5000 долара. Сега само 7-8 квадрата от него струват толкова, но ако се бях усетил по-рано можеше да платя по-малко. Така че не е като да не е имало възможност да си купиш имот за 1000 долара, при положение че пенсиите бяха под 10 долара, а хората бяха останали без средства.

    Коментиран от #81

  • 81 Turbo

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "А добрютро":

    На колко години беше тогава тесльо?На 15 години си имал 5000 $ хахахахаха киншемс.