Отидете към основна версия

11 030 23

Ето го новия Volkswagen Passat, който ще е електромобил и ще се продава само във версия комби

  • volkswagen-
  • pasatt-
  • комби-
  • id

Тестовият прототип е маскиран като Jetta, но специалисти разпознаха предстоящата новост в него

Volkswagen изкара електрически седан на пътни тестове, който след две години ще замени сегашния Passat в моделната линия на марката. Прототипът е замаскиран по такъв начин, че да прилича на Jetta, но шпионите все пак го разпознаха като бъдещата новост. Според Autocar, моделът, с кодово име Aero-B, ще бъде построен в стила на концепцията ID Vizzion преди две години, а премиерата му ще се състои през 2023 година.

Все още има малко подробности за бъдещата серийна електрическа кола. Очаква се иновацията да се предлага във версии с предно и със задвижване на четирите колела, а топ версията вероятно ще бъде оборудвана с батерия с капацитет 84 киловатчаса и ще може да изминава без презареждане до 700 километра . Очаква се основни конкуренти на с бъдещия електрически Passat да са Tesla Model 3 и Polestar 2.

По-рано стана известно, че половинвековния юбилей на Passat през 2023 г. семейството ще бъде отбелязан със смяна на поколението, но наследникът ще се появи само във комби версията Passat Variant. Решението да се откаже от разработването на нов седан Passat се обяснява с факта, че автомобилният производител иска да намали вътрешната конкуренция със Skoda Superb.

Заводът в Емден, Германия, от който настоящият Passat слиза от поточната линия, ще бъде преработен за производство на електрически превозни средства, по-специално за предстоящото комби ID.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.

Свързани новини