Отидете към основна версия

9 732 13

Злокобен Buick Riviera от Fesler

  • buick-
  • riviera-
  • fesler built-
  • тунинг

Първото поколение на Buick Riviera от 1962-ра се смята за едно от най-сполучливите  творения на главния дизайнер на GM Бил Мичъл. Основателят на Jaguar сър Уилям Лайънс и Серждо Пининфарина го наричат най-красивия американски автомобили на всички времена.



Стилният хардтоп с две врати изглежда впечатляващо дори днес въпреки половинвековната си възраст. Запазените екземпляри се радват на сериозен интерес от страна на колекционерите.



Шефът на компанията за играчки Ronin Syndicate Тони Диас обаче искал малко по-злобна Riviera, а от аризонското ателие Fesler Built с готовност се заели да осъществят идеите му - вероятно за ужас на ретро пуританите.



Черната матова Riviera на Fesler има уникални фарове, хоризонтални светодиодни ленти за стопове и радикални 20-цолови джанти от полиран алуминий.



Авиационният метал доминира и във внимателно преработения интериор. Седалките са тапицирани с кожа и алкантара, а аудиосистемата Kicker има мощност 3 000 вата.



От Fesler Built не споделят техническите характеристики на модифицираната Riviera. От снимките обаче ясно личи, че фабричният 7.0-литров V8 е отстъпил място на двигател от Corvette LS-1.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини