Отидете към основна версия

14 577 14

Новата Skoda Superb: Първи подробности за четвъртото поколение на модела

  • skoda-
  • superb-
  • vw-
  • passat-
  • b9

Очаква се чешката лимузина да влезе в продажба през 2023 година

Снимки: Skoda

Настоящото трето поколение на Skoda Superb е на пазара от 2016 година, а през 2019 година чехите представиха фейслифт, както на лимузината, така и на практичното комби. Сега от Skoda обръщат внимание на новия модел, който по план трябва да бъде влезе в продажба още през 2023 година.

За сега знаем, че бъдещата Skoda Superb, както и до момента ще споделя много от възлите и агрегатите с Passat, който също ще претърпи промени по същото време. Към момента знаем, че новият Superb най-вероятно ще порасне на размери и ще запази лифтбек и комби вариантите си, както и ще се сдобие с промени в стила на новата Octavia.

Главните новости най-вероятно ще бъдат в предната и задната част, където светлини с променен ще открият своето място, докато страничната линия ще остане идентична с тази при сегашните модели. Superb ще се произвежда заедно с Passat на нова поточна линия в Словакия.

Задвижването най-вероятно ще разчита на хибридна технология при по-голямата част от двигателите, като не е изключено механичната трансмисия да отпадне изцяло от сметките на Skoda, както стана при Volkswagen.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 19 гласа.

Свързани новини