Отидете към основна версия

14 196 19

Нов икономичен Nissan Pathfinder

  • nissan-
  • pathfinder

 

Японската марка Nissan представи в Ню Йорк интересна модификация на новия си автомобил с повишена проходимост. Става дума за новата генерация на модела Pathfinder и по-конкретно за нейната хибридна версия.
 
По данни на специалисти от компанията новият хибриден всъдеход ще харчи с цели 24% по-малко от своя бензинов събрат, който разполага с мотор с мощност 265 к.с. Хибридната модификация на Pathfinder е заимствана от Infiniti.
За донор на силовия тракт е използван кросоувъра Infiniti QX60. Хибридният двигател е съвкупност от бензинов мотор и електрически агрегат. Двигателят с вътрешно горене е с работен обем 2.5 литра, като съвместно с него работи електромотор с мощност 20 к.с.
 
В автомобила са налични и комплект литиевойонни акумулатори, които са разположени под третия ред седалки. Сумарната мощност на двата агрегата е 253 коня, а максималният въртящ момент е 329 Нм. Още нещо интересно е свързано със зареждането на батериите.
 
Литиевойонният комплект се зарежда, както от работата на двигателя, така и от иновационната за модела система за рекупериране на спирачната енергия. Процесът на зареждане може да се следи на 4.2 инчовия дисплей на таблото.
На този екран могат да се види и работата на останалите важни системи в автомобила. Още от оборудването включва тризонален климатроник, мултимедийна DVD система с екран и за третия ред кресла и още доста други стандартни екстри.
 
Продажбите започват от лятото, като първоначално колата ще се предлага в САЩ. Икономичната хибридна версия на новия Pathfinder ще е по-скъпа от бензиновата модификация с $3 000. Цената на стандартния бензинов Pathfinder е $28 650.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини