28 Март, 2013 12:12 14 195 19

Нов икономичен Nissan Pathfinder

  • nissan-
  • pathfinder

 

Японската марка Nissan представи в Ню Йорк интересна модификация на новия си автомобил с повишена проходимост. Става дума за новата генерация на модела Pathfinder и по-конкретно за нейната хибридна версия.
 
По данни на специалисти от компанията новият хибриден всъдеход ще харчи с цели 24% по-малко от своя бензинов събрат, който разполага с мотор с мощност 265 к.с. Хибридната модификация на Pathfinder е заимствана от Infiniti.
За донор на силовия тракт е използван кросоувъра Infiniti QX60. Хибридният двигател е съвкупност от бензинов мотор и електрически агрегат. Двигателят с вътрешно горене е с работен обем 2.5 литра, като съвместно с него работи електромотор с мощност 20 к.с.
 
В автомобила са налични и комплект литиевойонни акумулатори, които са разположени под третия ред седалки. Сумарната мощност на двата агрегата е 253 коня, а максималният въртящ момент е 329 Нм. Още нещо интересно е свързано със зареждането на батериите.
 
Литиевойонният комплект се зарежда, както от работата на двигателя, така и от иновационната за модела система за рекупериране на спирачната енергия. Процесът на зареждане може да се следи на 4.2 инчовия дисплей на таблото.
На този екран могат да се види и работата на останалите важни системи в автомобила. Още от оборудването включва тризонален климатроник, мултимедийна DVD система с екран и за третия ред кресла и още доста други стандартни екстри.
 
Продажбите започват от лятото, като първоначално колата ще се предлага в САЩ. Икономичната хибридна версия на новия Pathfinder ще е по-скъпа от бензиновата модификация с $3 000. Цената на стандартния бензинов Pathfinder е $28 650.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофти

    7 1 Отговор
    Старият Патфайндър беше много по-красив и вдъхващ респект с визията си джип, имаше нещо масивно в излъчването му. Това тук ми прилича на поредната корейска заоблена тротинетка... :/ Жалко.
  • 2 (а+б)=х

    1 3 Отговор
    ужас..... , дизайнът е под всякаква критика.... ужас
  • 3 ooooo

    2 1 Отговор
    уникално красив :)
  • 4 Станимир Христов

    1 1 Отговор
    Това си прилича на Хюндай...., предишния найстина беше в пъти по-красив отвън иначе за интериора мога да кажа само че ми харесва много...
  • 5 друг свят..

    1 1 Отговор
    Абе хора, че колата е хубава спор няма обаче вижте каква е базовата цена в САЩ- по малко от 29 000долара- няма и 45 000лева. Кога тук ще си купите такава кола за тези пари. като сравним и доходите , и цените на горивата.....в кой свят живеем ние и в кой свят живеят те бе да му е..а ма.....та...
  • 6 Naka

    1 0 Отговор
    Типична американска муцуна,а отзад прилича на Qashqai.
  • 7 орела

    1 2 Отговор
    " ужас..... , дизайнът е под всякаква критика.... ужас ",казала лисицата като не могла да стигне гроздето.От къде се взимате плювачите не разбирам? Нашият свят е света на крадците , на плювачите и на мързеливците.
  • 8 Парадокс

    1 0 Отговор
    Ае наистина старият си е по-джиджан, но ако некой си го вземе и не му хареса с радост бих го взел ако ми го подари
  • 9 ярослав станчев

    2 1 Отговор
    Е като ви разправям,че японците от бая време правят само уголемени версии на Бураго и Мачбокс,вие се дразните,да го е...а.
  • 10 ВИП АМГ

    1 2 Отговор
    staria e dosta po dobar ot tova
  • 11 The Bear

    1 1 Отговор
    "Произведение изхуйства" - казват руснаците. Прилича на смирена домашна пантофа, омекнала и деформирана от дълго носене и застъпване, боязливо качена на колела. Нищо от внушителната и мъжкарска визия на стария модел. Лошото е, че всички вървят натам - новите ML и GL на МВ са по-грозни от старите (и то доста), новото Митсубиши Аутлендър е по-грозно от старото, новият РАВ4 на тойота - също, новото Субару Аутбек - също, Волво V60 и XC60 са по-грозни от старото S60 и от V70 и XC70 - вижте на какво направиха новото Чероки - мога да изреждам и още. Изключение прави Land Rover, и някои други марки. А не съм човек да кажа "гроздето е кисело" - мога да си ги позволя, но не ми харесват, така че давам истинското си мнение....
  • 12 Вико

    1 1 Отговор
    Santa Fe! Полудя светът по корейските и китайски линии!!
    ужас, на къде върви тоя свят?!
  • 13 brigante

    1 2 Отговор
    писна ми да гледам леко надигнати комби автомобили, които да ги наричат сув, джипове и т.н. та дори не са 4wd, а измишльотина awd тип градско мини джипче с малко икономично двигателче кат' за бизнес дами...нежно сувче:)каращо се кат' лека кола за малоумници(с 1 лостче, че да им е по-удобно понеже се чудят тоя втория лост вибратор ли е, к'во е), които извън асфалта викат пътна помощ:)
    пробутвайте ги на разни женички! т'ва не е джип за мъж! тези недоразумения джипове ли ги наричаме? вместо да го натопорчат, напомпат още повече най-грамадния джип на нисан балабар с патрула, то те го правят толкова мъничак и женствен хахаха ужас:) от нисан останаха грамадни джипове само старите модели патрул и междинен патфайндър, от митцубиши само старите паджеро, а скъпите тойоти не може ги наближи човек, ама там поне има избор от грамадните различни крузери, 4рънер, секуойя, такома, яката тундра да ти е кеф да караш тези напомпани мускули кат' космически кораби са, а не скапаните градски сувчета кат' на ауди, бмв, магарцедес, пежо, опел, фв, волво, сузуки, субаро, порше и другите дето не им е т'ва силата да правят истински, грамадни, мускулести джипове! на тях силата им е да надигнат комби автомобил и да му задвижат автоматично 4-те колела и да го пробутат на неразбиращите комплексарчета ... джипове могат да правят само американците и японците, и то в частност от тойота! на други недейте разчита! нисан и митсубиши издадоха багажа то се вижда:)

    Коментиран от #17

  • 14 Иван Иванов

    0 1 Отговор
    Супер якия SUV! Екстериор - интериор отговарят на времето си! Само, че тези 20 кс на електромотора не ми вдъхват доверие
  • 15 Христо Ковачев

    1 1 Отговор
    ПЪЛЕН СМЯХ
  • 16 Range

    0 1 Отговор
    Не забравяй и Range Rover. Това също е една от най-добрите офроуд машини, а е и добра на асфалт за разлика от някои офроудъри.
  • 17 Станимир Христов

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "brigante":

    ...харесва ми мнението ти за статията и попринцип но искам да вметна само че като казваш "не са 4wd a AWD" то там си има и марки които си знаят как да пройзвеждат едно истинско AWD и в много от случаите тази система е в пъти по-добра от 4WD.
  • 18 диан

    1 0 Отговор
    да тука е 65000 защото сме тъпкани с мангизи
    http://nissan.bg/#/models/4x4/pathfinder
  • 19 Експерт

    0 0 Отговор
    Тия японци няма да се научат да правят дизайн... От японските джипове ми харесва само ИНФИНИТИ. Другите са пълен леш (като дизайн). Може ли тази играчка да се сравни с дизайна на джипове като БМВ Х5, Х6, Ауди Q7, Мерцедес МЛ, Фолксваген Туарег, Волво XC90 и т.н. Както казах само Infinite FX е красив от японските...