Отидете към основна версия

14 704 32

Новата S-Klasse се хвали с разход от 1 литър на 100 километра

  • mercedes-
  • s-klasse-
  • хибрид

Mercedes вече продава plug-in хибрида S580e

Mercedes официално пусна в продажба новата S-Klasse с plug-in хибридна конфигурация, комбинираща бензинов редови "шестак" с 367 конски сили, електромотор със 150 конски сили и задвижване на четирите колела. Системната максимална мощност на конфигурацията е 510 конски сили, а пробегът който може да измине на ток е цели 100 километра.

Освен два пъти по-големия пробег от този при повечето plug-in хибриди, новата S-Klasse може да се движи на ток до 140км/ч, макар тогава батерията да се изчерпва осезаемо по-бързо. От Mercedes се хвалят и със статистиките на S580e 4Matic, според които огромната лимузина може да постигне разход от 1 литър на 100 километра.

Разбира се, тук измерванията са направени с пълна 28кВч батерия, което ни навява на мисълта, че в реални условия, разходът ще е доста по-различен, но отново сравнително малък за подобен тип возило.

Едва ли това ще е най-важното, взимайки под внимание цената от близо 270 хиляди за базовата дълга версия на лимузината. Специално за модела се предлага и еко кожа, както и различни графики и менюта за екологично шофиране.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 35 гласа.

Свързани новини