Отидете към основна версия

6 733 16

Kia EV9 е голям електрически кросоувър с нестандартен дизайн

  • kia-
  • ev9-
  • tellrude

Корейската марка показа концепт на серийния модел, който ще видим през 2024 година

Kia показа най-големия си електрически модел EV9 в концептуален вид, преди официалния му дебют в серийна форма през 2024 година. Големият кросоувър е по-голям от Sportage, а размерите му са почти идентични с тези на Telluride.

Дръзкият дизайн разчита на остри линии, като впечатление прави почти равната линия на тавана и ръбовете на калниците и задната част. Светлините са изцяло LED и част от тях са скрити в решетката в предната част, докато дневните светлини са част от формите на панела.

От Kia не споделят почти нищо за характеристиките на EV9, но знаем, че върховата версия ще може да изминава около 480 километра, а бързо зареждане ще осигурява заряд от 10 до 80 % за под 30 минути.

Кросоувърът е с дължина от 4.93 метра, ширина от 2.05 метра и височина от 1.79 метра. Междуосието пък е 3.1 метра, което е и най-голямото при модел на Kia.

Интериорът е изчистен с 27-инчов дисплей в лявата част на таблото и волан с нестандартна форма. Плаваща централна конзола разделя двете предни седалки, а на двете предни колонки откриваме и дисплеи за камерите, които заменят огледалата.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 9 гласа.

Свързани новини