Отидете към основна версия

7 132 12

Продава се единствен по рода си Aston Martin притежаван от Мистър Бийн

  • aston martin-
  • мистър бийн-
  • роуан аткинсън

Специалният V8 Vantage Zagato Coupe е с доста преработки

Британският комик Роуан Аткинсън е огромен почитател на автомобилите и през годините е притежавал едни от най-интересните и скъпи автомобили в света. Изключение от това не прави и червеният Aston Martin V8 Vantage Zagato Coupe, който на пръв поглед не изглежда толкова специален. Интересното е, че от конкретния модел са направени само 52 бройки, годни за пътищата, а конкретният екземпляр е единственият с доработки от Aston Martin Works Service.

Аткинсън е трети собственик на колата и именно той е поръчал всички доработки от Aston Martin Works Service, които повишават мощността на 5.3-литровия V8 до 482 конски сили и 558 нютон метра. Допълнително колата е олекотена и с преработено окачване и спирачки. Това се случва през 1999 година и комикът плаща около 250 хиляди евро за тези доработки.

Актьорът се състезава активно с колата до 2007 година, когато я продава. Тогава тя е преминала през пълна инспекция и е получила нов съединител, нов интериор и климатична система. Обявата е без цена, но според продавачите колата най-вероятно ще се продаде на най-високата цена спрямо предишни екземпляри.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.

Свързани новини