Отидете към основна версия

2 997 3

Не знаят какво правят: Критика на Гон към Nissan

  • карлос гон-
  • nissan

Бившият главен изпълнителен директор на Nissan Карлос Гон разкритикува електрическите превозни средства на компанията

Бившият председател на Nissan Карлос Гон разкритикува автомобилния производител за липсата на визия за бъдещето. Изпълнителният директор-беглец вярва, че компанията трябва да направи всичко необходимо, за да разшири гамата си от електромобили.

Говорейки на пресконференция по повод издаването на новата си книга, Гон отбеляза, че автомобилната индустрия скоро ще премине изцяло към електрически превозни средства, а Nissan не работи достатъчно, за да успее.

„Бързината на реакция и приемането на предизвикателствата ще определят кой ще бъде победител“, казва Гон. Използвайки Leaf като пример, мениджърът показа как Nissan се опитваше още в началото да популяризира електрическите превозни средства.

Когато беше начело на компанията, той направи всичко възможно за бъдещето на електромобилността. Ето как Гон коментира ситуацията: „Когато пуснах първата електрическа кола за масовия пазар, всички ни се смееха, но сега разбирате кой е бил прав и колко сгрешиха нашите критици.“

„В момента Nissan са в много лоша позиция в състезанието с електромобилите“, обобщава Гон за бившата си компания. "Те нямат визия. Не знаят накъде отиват. Те нямат представа за тази огромна технологична трансформация, която се извършва сега."

В същото време, в края на ноември Nissan заяви, че ускорява плановете си за електрификация и планира да пусне 23 нови електрифицирани модела до 2030 г., включително 15 електрически превозни средства. Японският автомобилен производител очаква 75 процента от европейските му продажби да идват от електрифицирани модели още до 2026 г.

Припомняме, че Карлос Гон беше арестуван в края на 2018 година в Япония по обвинение, че е използвал средства на компанията за лична изгода. През 2019 г. той избяга в Ливан, където остава и до днес.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Свързани новини