Отидете към основна версия

6 014 91

Ето я преработената Tesla Cybertruck (ВИДЕО)

  • tesla-
  • cybertruck

Въпреки факта, че датата на официалния старт на масовото производство на футуристичния пикап Tesla Cybertruck непрекъснато се отлага назад във времето, интересът към оригиналния електрически автомобил на бъдещето не намалява.

Следващата част от официалната информация за съдбата на Tesla Cybertruck най-вероятно ще бъде обявена на предстоящата пресконференция на Илон Мъск на 26 януари, на която предприемачът ще говори за резултатите от финансовата дейност на Tesla за изминалата 2021 г.

В навечерието на събитието вътрешни лица пуснаха видео с актуализирания дизайн на електрическия пикап. В Tesla Cybertruck Forum & Owners Club, където за първи път се появиха материалите, се предполага, че показаният модел Tesla Cybertruck може да се превърне в предсерийна версия на автомобила.

В сравнение с първата презентация през ноември 2019 г., обновеният пикап Tesla Cybertruck е загубил оригиналните капаци на колелата, получава увеличена по размери броня, модифицирани надкалникови арки и нови прагове. Новият модел има външни странични огледала, една голяма "чистачка" на предното стъкло и един цял фар.

По-рано, през декември миналата година, чилийската компания Chile Al100 показа видео от тестването на Cybertruck във Фремонт. Още тогава можеха да се забележат някои промени в дизайна на пикапа. Илон Мъск обясни през декември, че иновациите се дължат на изискванията на регулаторите, които контролират безопасността на движението по пътищата.

Към днешна дата официалния старт на производството на Cybertruck е отложен за края на 2022 г. Въпреки това, според журналисти на Reuters, по-реалистична дата на стартиране на пикапа може да бъде началото на следващата 2023 г. Според неофициална информация над един милион фенове на Tesla вече са поръчали Cybertruck.

В същото време 48% от поръчките се падат на модификацията с два електромотора, а 44,5% - на модела с три мотора. По-рано Мъск потвърди информация за бъдещия модел Tesla Cybertruck с 4 двигателя.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 11 гласа.

Свързани новини