Отидете към основна версия

25 744 16

Едно Volvo, което изпревари времето си с 15 години

  • volvo-
  • xc90-
  • cross country-
  • v70-
  • acc2

Adventure Concept Car 2 е спортно повдигнато комби на базата на Cross Country V70

През 2002 година по време на автомобилното изложение в Женева, Volvo показва концепта ACC2 (Adventure Concept Car 2). Шведите описват колата като превозно средство комбиниращо висока мощност с функционалност. На практика това е повдигнато комби с 300 конски сили, което от мнозина е определяно като предшественика на спортните SUV-та като BMW X3M, Audi SQ5, Mercedes GLC 63 AMG и други подобни, които добиха популярност през последните години.

Подобно на повечето концепти, ACC2 се отличава с някои доста интересни функции. Така например можем да отличим 18-цоловите гуми с шипове дело на Michelin, фаровете, свързани с GPS навигацията, които могат да се адаптират в зависимост от това къде се движите или пък четириместната конфигурация в интериора.

Volvo е марка, която винаги е поставяла сигурността на първо място за това не е изненада, че и тук тя е един от приоритетите. Всяка седалка разполага с новоразрабтоен колан поставящ се от двете страни на седалката, а във вратите са разположени аптечки и комплекти за първа помощ.

Инфотеймънт системата също е била на ниво за 2002 година и е позволявала гласови команди и търсене, както и информация за времето навън.

Под капака работи добре познат петак с обем от точно 2435 кубика и мощност от 300 конски сили. Задвижването се предава към четирите колела, а трансмисията е автоматична с 6 предавки.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 61 гласа.

Свързани новини