Отидете към основна версия

2 764 22

Alfa Romeo ще представи първата си кола на ток през 2024 година

  • alfa romeo-
  • tonale-
  • alfa-
  • alfa romeo tonale

Не е изключено това да е електрическа версия на Tonale

Преди няколко дни от Alfa Romeo представиха втория кросоувър в своята гама – Tonale. Първият plug-in хибриден модел на марката може бе показан с мощност от 275 конски сили, а противоречива информация от Alfa Romeo подсказва за изцяло електрическа версия, която също може да се появи на пазара в близките години. Макар платформата, която Tonale използва да не е разработена за автомобили на ток, от Alfa Romeo не изключват възможността тя да бъде оптимизирана за електромотор и батерия.

Това стана ясно, след като един от шефовете на марката отговори на въпрос за това дали Alfa Romeo Tonale може да получи изцяло електрическа версия. „Архитектурата може да позволи техниката на изцяло електрическа версия, но това все още не е решено.“

В предходни интервюта, изпълнителният директор на Alfa Romeo заяви, че първият електрически автомобил на марката ще се появи през 2024 година и освен на ток, ще се предлага и като plug-in хибрид. Това засилва още повече спекулациите за това, че Tonale може да се появи и с изцяло „зелено“ задвижване, но все още никой не може да потвърди информацията.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.

Свързани новини