Отидете към основна версия

12 215 15

Още една Tesla пристигна без поставени накладки

  • tesla-
  • model y-
  • model 3-
  • накладки-
  • спирачки

Подобно на предишния случай, тук също проблемът е в задната част

В средата на месец януари ви разказахме историята на дама от САЩ, която получи своята чисто нова Tesla без накладки, а от сервиза на марката ѝ заявиха, че стържещият звук, който колата издава е съвсем нормален за спирачките на този модел. Сега подобна история отново се появи в интернет, но разказана от друг човек, който също е изпитал подобни проблеми със своята Tesla Model Y Performance.

Мъжът на име Алекс получил своят електромобил на 28 декември 2021 година и единственият проблем, който забелязал с колата си, била неправилно поставена закачалка от шофьорската страна. От Tesla бързо се погрижили за този проблем и всичко било нормално или поне на пръв поглед.

Малко след това Алекс започнал да чува странен звук от задната страна на колата докато спира. На 9 февруари звукът бил толкова силен, че мъжът решил да махне гумата и да провери сам какво се случва. Именно тогава открил, че една от накладките липсва и апаратът е наранил диска, търкайки се в него.

От сервизния център на Tesla решили проблема като поставили друга накладка в колата и заявили, че може да шофира без да се притеснява. Няколко дни по-късно, обаче, предупреждение за опасно ниско ниво на спирачна течност принудило Алекс отново да се върне в сервиза, където колата останала за още няколко дни. От Tesla все още нямат официална позиция за двата случая, но това е вторият път в който се появява подобен проблем свързан със спирачките.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.

Свързани новини