Last news in Fakti

28 Февруари, 2022 10:10 12 211 15

Още една Tesla пристигна без поставени накладки

  • tesla-
  • model y-
  • model 3-
  • накладки-
  • спирачки

Подобно на предишния случай, тук също проблемът е в задната част

Още една Tesla пристигна без поставени накладки  - 1

В средата на месец януари ви разказахме историята на дама от САЩ, която получи своята чисто нова Tesla без накладки, а от сервиза на марката ѝ заявиха, че стържещият звук, който колата издава е съвсем нормален за спирачките на този модел. Сега подобна история отново се появи в интернет, но разказана от друг човек, който също е изпитал подобни проблеми със своята Tesla Model Y Performance.

Мъжът на име Алекс получил своят електромобил на 28 декември 2021 година и единственият проблем, който забелязал с колата си, била неправилно поставена закачалка от шофьорската страна. От Tesla бързо се погрижили за този проблем и всичко било нормално или поне на пръв поглед.

Още една Tesla пристигна без поставени накладки

Малко след това Алекс започнал да чува странен звук от задната страна на колата докато спира. На 9 февруари звукът бил толкова силен, че мъжът решил да махне гумата и да провери сам какво се случва. Именно тогава открил, че една от накладките липсва и апаратът е наранил диска, търкайки се в него.

От сервизния център на Tesla решили проблема като поставили друга накладка в колата и заявили, че може да шофира без да се притеснява. Няколко дни по-късно, обаче, предупреждение за опасно ниско ниво на спирачна течност принудило Алекс отново да се върне в сервиза, където колата останала за още няколко дни. От Tesla все още нямат официална позиция за двата случая, но това е вторият път в който се появява подобен проблем свързан със спирачките.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Благой

    44 4 Отговор
    Това си е направо опит за убийство.
    Такава некадърност..
  • 2 АМЕРИКАНСКИ УЖАС КАТО САМОЛЕТИТЕ БОИНГ

    38 4 Отговор
    МАЛЕ КАКВИ БОКЛУЦИ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ В САЩ. КОЛИ БЕЗ СПИРАЧКИ, УЖАС. КЪДЕ Е КАЧЕСТВЕНИЯ КОНТРОЛ???? ЯВНО НЯМА НИКАКЪВ КОНТРОЛ НАД ПРОДУКИЯТА. САМО ЯПОНСКО ИЛИ КОРЕЙСКО. САМОЛЕТИТЕ ИМ БОИНГ И ТЕ САМИ ЗАБИВАТ, ПАДАТ КАТО КРУШИ БЕЗ ПИЛОТИТЕ ДА МОГАТ ДА НАПРАВЯТ НИЩО!
  • 3 gost

    11 14 Отговор
    Е, за какво им са накладки, нали са ел. мотори, само спират.
  • 4 джамбаз Мъск

    29 7 Отговор
    Е ай ся за едни накладки ли че прайми проблем
  • 5 АБВ

    32 6 Отговор
    Тесла е емблемата на недомислието и никакво качество
  • 6 оля

    18 4 Отговор
    заради това само москуич най-качествената кола
  • 7 Ракета Мъск

    11 4 Отговор
    Ракетите на Мъск не се приземяват а падат. Просто нямат щансове.
  • 8 гост

    21 2 Отговор
    Абонамент за навигация - засега 10 щ.д. на месец.За по старите 200щ.д. еднократно.в техен сервиз.Технологията е хубаво нещо, но се прекалява.Водачът на автомобил трябва да има наблюдателност ,ръце на волана и крака за бързи реакции а не да играе табла по време на движение.Нали Дани?
  • 9 Someone

    36 1 Отговор
    Споко! Един софтуерен ъпдейт и ще си download-не накладките. Просто файла с накладките не се е бил заредил :D
  • 10 Гост

    10 4 Отговор
    Те и карбуратор са забравили да и сложат.
  • 11 тъп ганчо

    19 1 Отговор
    Какви са тези накладки дискове спирачна течност?

    Нали до вчера тука коментиращите ганчовски професори твърдяха че в ел колите нямали такива неща. Само качваш се и караш

    Коментиран от #12

  • 12 Така е!

    2 12 Отговор

    До коментар #11 от "тъп ганчо":

    Очевидно е, че можеш да караш цял месец и без спирачки, без да се пребиеш и дори без да разбереш първите дни, когато караш електрически автомобил, който обикновено спира с регенеративно спиране.

    "Мъжът на име Алекс получил своят електромобил на 28 декември 2021 година и единственият проблем, който забелязал с колата си, била неправилно поставена закачалка от шофьорската страна.....


    На 9 февруари звукът бил толкова силен, че мъжът решил да махне гумата и да провери сам какво се случва."

    Ти можеш ли да караш толкова време без накладка и да не разбереш? Както виждаш проблем със спирането не е имало, а само с шума. И Това е performance версията която ускорява най-бързо и очевидно се нуждае от добри спирачки.

    Коментиран от #14

  • 13 vincent

    3 0 Отговор
    ако знаете какви тъмнозелени работят във фабриката.... добре че има гуми...
  • 14 ЧУРУК

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Така е!":

    Регенеративното спиране е ефективно при скорост над 7 или 8 км. в час. Под тази скорост се задействат хидравличните спирачки. Затова задирането на диска се е проточило толкова много във времето - хидравличната спирачка се използва минимално.
  • 15 Митко

    1 0 Отговор
    Днес една накладка, утре друга. По-натам и други части и малко по малко някой ще си сглби нова тесла...