Last news in Fakti

26 Февруари, 2022 11:30 3 175 8

Tesla работи над нов волан, който да замени изрязаното кормило

  • tesla-
  • model s-
  • model x-
  • plaid-
  • волан-
  • кормило

Все пак хората на Мъск може да върнат традиционната кръгла форма

Tesla работи над нов волан, който да замени изрязаното кормило - 1

При представянето на обновените Tesla Model X и Model S, една от най-големите и забележими промени в интериора бе добавянето на нетрадиционен волан с отрязана горна част. Още тогава странното кормило породи много критики и сега, повече от година след това, кормилото все още предизвиква неодобрение в някои хора. Именно заради тях, от Tesla работят над нов волан, който да замени така нареченият „Yoke” в Model X и Model S Plaid.

Tesla работи над нов волан, който да замени изрязаното кормило

Потвърждението за това идва от известен хакер с названието green, който заяви, че е намерил меню за подмяна на странния волан на Tesla при диагностика на автомобил със софтуер Tesla Toolbox. Припомняме, че преди Model S Plaid да бъде официално представена, по улиците бяха засичани прототипи с кръгли волани, които така и не достигнаха до серийно производство.

Tesla работи над нов волан, който да замени изрязаното кормило

Преди време Мъск заяви, че от Tesla няма да поставят традиционно кормило на Model S Plaid, но изглежда натискът от хората може и да е променил мнението на милиардера. Наскоро се появиха и няколко снимки от конфигуратора на Tesla, показващи Plaid с кръгъл волан.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Беше ясно, че ще го разкарат

    10 2 Отговор
    Тоя дървен волан
  • 2 РЕАЛИСТ

    7 4 Отговор
    Преди два дена карах зад пътна помощ, която караше кола по магистралата. Тъкмо мислех да я изпреваря и вратата на колата се отвори. Отбих на бензиностанция, отбиха и те, за да си затворят вратата. Тогава видях марката. Беше "Тесла".

    Коментиран от #3

  • 3 Защо ли не ти вярвам?

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "РЕАЛИСТ":

    Ако има такава опция за отваряне и без да иска е отворил вратите, защо ще му е да слиза да затваря вратите, като може да го направи и от дистанционното?

    Коментиран от #4

  • 4 РЕАЛИСТ

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Защо ли не ти вярвам?":

    Не ги разбирам тези електрически боклуци, но откъде знаеш, че тоя от пътната помощ може в движение да го прави или има под ръка дистанционно.

    Коментиран от #5

  • 5 А собственика къде беше

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "РЕАЛИСТ":

    Не беше ли в кабината на пътната помощ?

    Въпреки че като се замисля и той може да не знае как да затвори от дистанционното и дори да не е разбрал как е отворил, докато си играе с него или е седнал върху някой бутон.
  • 6 Turbo

    6 2 Отговор
    Всичко друго в Тесла е наред хахахаха че до волана опреха.
  • 7 Гхггйй

    6 2 Отговор
    С други думи, този път буквално ще откриват колелото. И подозирам, че дори и ще се хвалят с това.

    Но, така става като не се чете история. Ако Тесла и фенчета им бяха попрочели щяха да знаят, че Сааб например и Морис (май) пробваха още преди десетилетия с некръгли волани и не им се получи.
  • 8 Гост

    7 2 Отговор
    Някой тикви не увират с малко дърва.