Last news in Fakti

4 Февруари, 2022 13:17 1 904 37

Проблем с предпазните колани на Tesla засяга над 800 хиляди автомобила

  • tesla-
  • сервизна акция-
  • проблем-
  • model x-
  • model y-
  • model s

При някои обстоятелства не се задейства звуковата сигнализация за поставен колан

Проблем с предпазните колани на Tesla засяга над 800 хиляди автомобила - 1

След като по-рано тази седмица стана ясно, че колите на Teslaоборудвани с последната версия на FSD Beta не спират на знак стоп, сега компанията на Мъск отново е изправена пред проблем, който засяга над 800 хиляди коли.

Проблем с предпазните колани на Tesla засяга над 800 хиляди автомобила

Всички произведени Model S и Model X през тази и изминалата година, всички произведени Model 3 между 2017 и 2022 година, както и всички Model Y, произведени след 2020 година страдат от един и същ проблем, който може да не задейства звуковата сигнализация при непоставен колан по време на шофиране.

Проблем с предпазните колани на Tesla засяга над 800 хиляди автомобила

Проблемът е открит от Националната администрация по безопасност на движението в САЩ и ще бъде отстранен съвсем скоро, гарантират от Tesla. Хората на Мъск, казват, че проблема се появява само в някои случаи, а светлинна индикация върху таблото и допълнителна звукова индикация при достигане на скорост от 22км/ч все пак напомнят на водача да постави своя колан. Сервизната акция няма да изисква посещение на сервиз, а ще бъде извършена чрез онлайн ъпдейт.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 макак така

    7 4 Отговор
    Воланчето и таблото са кукличка :)

    Коментиран от #9

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 провинциалист

    6 5 Отговор
    Като събрах 2 и 2 от статията и коментарите стигам до извода, че версия на софтуера, предназначена за Европа, е попаднала в Щатите и това е всичко, което се е случило.

    Коментиран от #6

  • 5 Къпан пор

    12 4 Отговор
    Че те Тесла нямат толкова произведени коли.
  • 6 Именно де

    4 8 Отговор

    До коментар #4 от "провинциалист":

    Софтуера за пиукането на коланите е изкопиран от европейската версия умишлено или не и ще бъде оправен при следващия update по интернет. Това е всичко, което се е случило ама тук се опитват да го изкарат ужасния ужас и непоправим апокалипсис.


    Но в същото време, там откъдето са преписали статията днес има още две новини за Тесла, но и дума не се споменава за тях.

    Едната е че е публикувана карта с планираните зарядни станции и Тесла смята да утрои техния брой за две години, което ще рече че след две години трябва да има около стотина хиляди зарядни колонки голяма част от които в Европа, където Тесла вече започна да дава достъп и на други марки да зареждат на техните колонки.

    Другата новина е, че Тесла е започнала строежа на завод за катоди за батерии точно до завода в Тексас, за да затвори цикъла за производство на батерии и да спести много километри транспорт.

    Коментиран от #14, #16

  • 7 Гост

    11 3 Отговор
    Б@си трошките.
  • 8 Реалист

    6 2 Отговор
    То още колко дефекта тепърва ще излизат от тия мотокари.
  • 9 Наркос

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "макак така":

    Ужас много мразя разни пищялки в колата и даже спирам релето на мигача.
  • 10 Къпан пор

    13 2 Отговор
    В Тесла всичко се решава с ъпдейт.Счупен носач,паднала броня,паднал панорамен стъклен покрив, дефектни колани,не спира на стоп,Луната става червен светофар.Толкова дефекти за друга марка няма.

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Къпан пор":

    Накладки забравят да сложат.Каруцата се разпознава като два мотоциклета.Патрулката се разпознава като враг и се атакува в японски стил Камикадзе.
  • 12 Plameni

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "Къпан пор":

    Неслучайно всяка десета Тесла неможе да мине ТЮФ в Германия

    Коментиран от #15

  • 13 Механик

    9 0 Отговор
    Скоро Тесла не се е палила.Чак взе да става скучно.
  • 14 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Именно де":

    Само на катоди?Анодите от къде ще ги карат.
  • 15 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Plameni":

    Те и в България трудно ще минат ГТП.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Сигурно ще закъснее

    1 6 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    Може да не направи 100 хиляди колонки до 2024 година, но да се надяваме че йонити дотогава ще успеят да направят 500-те зарядни станции, които обещаха за 2020 година и още не са направили.

    Тесла може и да закъснява със сроковете, защото винаги си поставя амбициозни цели, но въпреки това нямат стигане, защото другите едно, че нямат топки да си поставят високи цели, за да не им се сърдят инвеститорите, ако не ги постигнат, а от друга страна не могат да постигнат дори посредствените цели, които са си поставили.

    Коментиран от #18

  • 18 Plameni

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Сигурно ще закъснее":

    Илон Мъск търси доброволци
  • 19 Опел кадет

    2 0 Отговор
    Опел кадет не пиука, кара и още се намират части. Дядо имаше Москвич, ама нещо се подлъга след промените ,беше още млад та го продаде
  • 20 Новите

    3 0 Отговор
    Ама новите коли са така какво искате от тях след 1995 кола не става е руските бяха още по добре карал съм със спукано гърне 150 километра 1988ма ,сега изписка нещо в електронната и иска 2 хилки

    Коментиран от #21

  • 21 Ами какво чакаш?

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Новите":

    Взимаш двете хиляди лв и вместо гърне отиваш да си купуваш една Лада и си решаваш проблемите веднъж завинаги. Може и Москвич. Даже ще ти останат и пари за гориво.

    Аман от мрънкачи. Все обясняват колко били хубави старите коли, ама карат нови, а не си карат старите.
  • 22 МАЛЕ ГОЛЯМ УЖАС ПРАВЯТ БОКЛУЦИ

    4 1 Отговор
    ФИРМАТА НА ИЛОН МЪСК Е ПРОИЗВЕЛА НАД 800 000 БОКЛУКА С ДЕФЕКТИ. САМОЗАПАЛВАНИЯТА СА ЗА СЕКУНДИ И АКО СТЕ ЗАКЛЮЧЕНИ ВЪТРЕ Е СУПЕР ПРЕЖИВЯВАНЕ- НАЙ-КРАТКИЯ ПЪТ ДО ОТВЪДНАТО.

    Коментиран от #23

  • 23 Така е!

    2 5 Отговор

    До коментар #22 от "МАЛЕ ГОЛЯМ УЖАС ПРАВЯТ БОКЛУЦИ":

    Това е изключително огромен дефект. Това да не ти пилка колана е супер супер супер излагация. Трябва веднага да ги спрат от движение и да ги претопят и да платят по един милион обезщетения на клиентите че не им пиука колана докато не вдигнеш 20 километра в час. Ами ако се блъснеш с 5 км в час в някое кошче може да ти бъдат нанесени жестоки травми до живот.

    Нищо, че при челни удари, шофьорът излиза след 10 секунди от автомобила без видими травми, докато шофьора в другия автомобил умира от травмите си.

    Това не го виждате, нали? Важното е да се плюе с големи букви.

    Коментиран от #37

  • 24 Гост

    5 0 Отговор
    Проблема не е само в коланите.Проблемите с качеството Тесла са многобройни.
  • 25 Гост

    6 1 Отговор
    За тази марка май всичко по въпроса за безопасност е неработещо и не е от значение. Важно е само киловатите, ускорението и подобни неща, които вече са в излишък и нямат практическо приложение извън състезателните писти.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Turbo

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Гост":

    Няма да ти отговори тесльо хахахаха защото знае,че си прав,но няма топки да си признае.
  • 30 Turbo

    5 1 Отговор

    До коментар #27 от "Прав си":

    Кога ще започне производството на Тесла в Гига Берлин?Започна вече трета година от началото на разчистване на терена на 17 януари 2020 г.Три години ще стигнат ли?Какво стана с времето за строеж от една година?Май пак даде грешна прогноза.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Отговорът е прост

    2 5 Отговор
    Дал съм ти го преди година и половина. Производството ще започне когато германците имат топки да дадат разрешително на Тесла да започне продажби.

    Нали ти казах, че ще дадат екологичното разрешително, заради което на 17 януари 2020-та спряха изсичането на дърветата, чак след като започне реалното производство на автомобили?

    Засега са произвели 2500 автомобила там, но все още не са получили онова същото окончателно екологично разрешително, което беше необходимо за получаване на разрешително за строеж и започване на изсичане на дърветата.

    Дали пък не съм познал? Спорът беше и дали Тесла достатъчно бързо може да строи фабрики и дали може да строи средно по фабрика годишно до 2030 година, за да произвежда тогава 20 милиона годишно и да поддържа средногодишен ръст на продажбите.


    Е очевидно, че може. Не стига че построи две фабрики за две години, но и постигна 83% ръст на продажбите дори без да ги отваря, само от разширението на старите фабрики, като смята да постигне още 50% ръст тази година само от старите фабрики.

    Тоест ако днес започне да строи 3 фабрики и строителството отнеме 3 години, пак ще строи фабрика на година. Елементарна математика, която трудно схващаш.

    Единствената ми грешка беше, че си мислех че търсенето ще ги спъне да продават по толкова, а не производството, но очевидно съм грешил и засега 3-4 милиона продажби не са проблем, ако могат да ги произведат.

    Коментиран от #33

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Няма какво да извъртам

    0 5 Отговор

    До коментар #33 от "Turbo":

    Произведени ли са 2500 автомобила или не са?

    Май ти извърташ значенията на думите? Това че не са продадени е съвсем отделен въпрос. За да ги продадат пак се изисква разрешение, което германците скоро няма да дадат, защото им отиде автомобилната промишленост и имиджа и те го знаят много добре.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Язе

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Така е!":

    От птп до птп има голяма разлика.Вземи една тесла и се удари челно с 100км в нещо да видиш колко ще си невредим.