Отидете към основна версия

8 415 13

Mazda 6 с 4.3-литров V8 и задно предаване (ВИДЕО)

  • mazda-
  • mazda 6-
  • lexus-
  • v8

Японският седан е получил двигател от Lexus

Интересно видео от Китай набира сериозна популярност в интернет след като бе разпространено в различни автомобилни групи. На него се вижда черна Mazda 6 от 2016 година, която поне на пръв поглед изглежда съвсем стандартна и не се различава от многобройните други екземпляри по пътищата. Тази заблуда, обаче изчезва когато японският седан започва да върти задните си гуми на място, а звукът от двигателя издава част от промените, които колата е претърпяла.

Колата, която е пристигнала с 2.0-литров четирицилиндров бензинов двигател от завода е получила сериозен ъпгрейд в лицето на 4.3-литров бензинов осмак, взет директно от Lexus. Моторът е свален от Lexus LS430 и в заводски вид е достатъчен за 290 конски сили и 434 нютон метра. Не се споменава дали в конкретния случай е претърпял някакви промени, но по-скоро ще заложим на това, че такива има.

Поставянето на бензиновия осмак под капака съвсем не е било лесна работа. За целта са модифицирани коша, защитната стена, скоростната кутия, охладителната система, генерацията и резервоара. Цялото задно окачване е взето от Toyota Crown от 2008 година.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.

Свързани новини