Отидете към основна версия

10 183 13

48-годишното полско Fiat-че на Том Ханкс беше продадено за рекордна сума

  • полски фиат-
  • fiat-
  • 126p-
  • том ханкс

На онлайн търга Bring a Trailer , бе продаден миниатюрен полски Fiat 126p от ​​1974 г., собственост на известния холивудски актьор Том Ханкс. Ексклузивното мини бе подготвено от жители на полския град Биелско-Бяла. В резултат на модификациите компактният автомобил е напълно възстановен, а интериорът основно преработен. По време на търга за въпросния Fiat 126p беше платена сумата от 83 500 долара, което е рекорд за този модел.

Жителите на полския град Биелско-Бяла подаряват Fiat 126p на Том Ханкс през 2017 г. Освен това ентусиастите не случайно избират такъв необичаен подарък. Година преди това филмовият актьор беше сниман няколко пъти до подобни модели в Будапеща. Преди да предадат автомобила на новия собственик, поляците възстановиха субкомпактния автомобил, а също така изцяло преработиха интериора, като го тапицираха в яркозелена кожа. В салона на малката кола се появиха няколко тематични емблеми и цитат от култовия филм "Форест Гъмп".

Техническите компоненти на автомобила остават същите. Под капака на Fiat 126 се намира двуцилиндров двигател с мощност 23 конски сили, който е оборудван с четиристепенна механична скоростна кутия. Полските ентусиасти инвестират около 20 000 долара за надграждане на автомобила. По време на търга за ексклузивния Fiat беше платена сумата от 83 500 долара. Всички приходи от продажбата на субкомпактния Fiat на Том Ханкс ще отидат за благотворителната фондация Hidden Heroes, която подкрепя хората, които се грижат за ветерани.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 14 гласа.

Свързани новини