2 Октомври, 2020 10:36 4 643 6

Още само една врата за новото Fiat-че 500

  • fiat-
  • 500-
  • фиат-
  • електромобили
Още само една врата за новото Fiat-че 500 - 1

Новият Fiat 500 ще добави пътническа врата. Но забележете, говорим в единствено число, защото вратата за пасажерите на втория ред ще е само една. Тя ще се отваря срещу посоката на движение. По-конкретно става дума за новата електрическа модификация на Fiat 500, която ще има нов асиметричен дизайн, благодарение на въпросната допълнителна пътническа врата. При версията с ляв волан, вратата ще бъде инсталирана отдясно, а при тази с десен волан - отляво.

Към момента 500e може да се купи в Европа с каросерии с три врати и кабриолет (с две врати), а още този месец на европейците ще бъде предложен и трети вариант - асиметричен, с допълнителна врата за втория ред пътници. Освен това, както вече споменахме, тази четвърта врата ще се отвори срещу посоката на движение, което означава, че колата все още няма да има т.нар. централна колонка. Според AutomotiveNews премиерата на иновацията, която вероятно ще се казва Trepiuno, ще се състои в средата на октомври.

Подобна конфигурация вече е използвана и от други производители на автомобили. Това решение обаче има няколко съществени недостатъка, поради които до момента не е получило масово разпространение. Първо, теглото на автомобила се увеличава (Fiat 500e ще има увеличение с около 30 килограма), и второ, допълнителната врата отслабва якостта на каросерията.

Новото поколение електрическия Fiat 500 дебютира през юни тази година. То е изградено на изцяло електрическа платформа, а електрическата кола се задвижва от електромотор със мощност 120 конски сили, който се захранва от батерия с капацитет 42 киловатчаса. Автономният пробег по цикъла WLTP е 320 километра. В Италия цените започват от 34 900 евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосип Броз Тито

    11 1 Отговор
    Купето ще е от типа на това на Hyundai Veloster!
    Щом отзад ще има само 1 врата...
  • 2 Пурко

    12 19 Отговор
    И панделка да му вържат пак ще си остане Фиат 500!
  • 3 куку руку ку

    8 0 Отговор
    Не е новост. Мицубиши Спейс Рънър е так, както и Опел Комбо, че май и Пежо Партнер има с една задна врата.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Триврати

    15 0 Отговор
    За да могат кифлите да си оставят буклуците от мола на задната седалка и да не им пречат да "шофират".
  • 6 Рут Колева

    3 3 Отговор
    Мммм ...кола за джендъри. Найс! Енд куул!
    #остаФка!