Отидете към основна версия

4 593 12

Mercedes празнува 55 години AMG със специална G-Klasse

  • mercedes-
  • g-klasse-
  • g63-
  • amg

Юбилейният модел ще може да се поръча от октомври месец

През 2022 година, спортната дивизия на Mercedes, AMG, навършва точно 55 години. За да отпразнуват това, германците са подготвили специални събития и модели, първият от които дебютира късно снощи. Mercedes-AMG G63 Edition 55 ще се продава единствено в Европа, започвайки от октомври месец тази година.

Специалната G-Klasse се предлага единствено в бял и черен цвят с имената G Manufaktur Opalite White и Obsidian Black Metallic. Отличителни елементи за лимитираната версия са стикери в долната част на вратите с логото на AMG, както и черни акценти част от AMG Night Package. Джантите са в размер от 22 цола със сив матов завършек.

Интериорът е комбинация от червена и черна кожа напа, а воланът е покрит с алкантара. Върху него е поставено и означение “55 AMG”, подсказващо за ексклузивността на модела. Промени по задвижването няма и под капака можем да открием 4.0-литров бензинов двигател с 577 конски сили и 850 нютон метра въртящ момент. Трансмисията е автоматична с 9 предавки. Цената на юбилейният модел ще бъде по-висока от тази на стандартното G63 AMG, а разликата ще е около 35 хиляди лева.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.

Свързани новини