Отидете към основна версия

4 289 7

Bugatti Centodieci влиза в производство след 50 хиляди километра тестове

  • bugatti-
  • centodieci-
  • chiron

Ексклузивният модел скоро ще зарадва първите си собственици

Bugatti празнува 110-тата си годишнина и поради тази причина от френската марка решиха да отдадат чест на един от най-способните суперавтомобили на 90-те години – Bugatti EB110. С представянето на Centodieci през 2019 година, френската компания ясно показа, че вдъхновението за модела е именно от този модел, а след две години тестове и изминаването на 50 хиляди километра, ето че специалният автомобил вече е готов да влезе в производство.

От него ще бъдат направени едва 10 екземпляра, всеки от които струва поне 8 милиона евро, а от Bugatti обещава всички доставки да бъдат завършени до края на 2022 година. По време на тестовете, Centodieci е изминавал по около 1200 километра на ден, преминавайки през всякакви условия и маршрути, включително шофиране на писта, в градски условия, по магистрали в топло и студено време.

Последният тест е проведен на пистата Nardo в Италия, където колата успешно достига максималната си скорост от 380км/ч. Тя е постигната благодарение на 8.0-литровия W16 с 1600 конски сили. Въпреки ниския тираж в който ще се произведе модела, философията на Bugatti гарантира, че всичко ще е изпипано до последния детайл и колата ще премине през многобройни тестове, които да подсигурят това.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини