Отидете към основна версия

8 534 20

Британец ще съди Porsche, след като откри ръжда по новата си Panamera

  • porsche-
  • panamera-
  • проблем-
  • ръжда

Мъжът забелязал проблема седмица след покупката

Британец на име Мартин Конли обещава да съди Porsche, ако от марката откажат да поправят щетите на новозакупена от него Panamera. Колата е закупена от автокъща във Великобритания за сумата от 34 хиляди паунда или около 40 хиляди евро, а около седмица по-късно Конли открива проблем, който го кара да се свърже с представителство на марката, за да бъде отстранен.

При детайлен оглед на колата, той открил, че на една от вратите е започнала да „избива“ ръжда, която от Porsche отказали да ремонтират под претекст, че щетата е причинена от камъче и не е по вина на марката. Кенли, обаче не бил доволен от отговора на компанията и се насочил към специалист, който разглобил вратата и доказал, че ръждата е засегнала и вътрешната ѝ част и не е причинена от външни условия, а от неправилна изолация, поставена от завода.

Колата, която е произведена през 2015 година все още е с активна гаранция за защита на купето от ръжда, която е валидна до 12 години след производството ѝ. В момента мъжът изчаква отговор от представителството на Porsche, след като е изпратил експертизата на специалиста.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 32 гласа.

Свързани новини