Отидете към основна версия

2 035 5

Toyota иска да запази Corolla GR ексклузивна като ограничи производството

  • toyota-
  • corolla-
  • gr-
  • производство

Компанията планира да произвежда по около 8 хиляди екземпляра годишно

Един от най-интересните модели в гамата на Toyota – Corolla GR дебютира през изминалата седмица като привлече интереса на автомобилни ентусиасти от целия свят. Колата предлага агресивна визия, комбинирана със също толкова агресивни данни поне на хартия. Механична скоростна кутия с шест предавки, задвижване на четирите колела с променливо прехвърляне на въртящия момент към предните и задните гуми и 300 конски сили.

В скорошно интервю пред Road and Track, вицепрезидентът на маркетинговия отдел на марката разкри малко повече информация за това как от Toyota смятат да запазят ексклузивността на модела. Подобно на суперавтомобилите, японската марка смята да произвежда ограничен брой автомобили годишно с различни специални версии.

Първата такава ще бъде Circuit Edition, която дебютира с модела и ще бъде предлагана само за колите произведени за моделната 2023 година. Тя се отличава с множество карбонови елементи и огромен спойлер в задната част.

От Toyota споделят, че ще произвеждат по около 8 хиляди автомобила годишно, въпреки, че разполагат с капацитета да произвеждат значително повече. Все още не е ясно на каква цена започва моделът в Европа или САЩ, но очакваме това също да стане ясно съвсем скоро.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини