Last news in Fakti

7 Април, 2022 15:16 2 019 5

Toyota иска да запази Corolla GR ексклузивна като ограничи производството

  • toyota-
  • corolla-
  • gr-
  • производство

Компанията планира да произвежда по около 8 хиляди екземпляра годишно

Toyota иска да запази Corolla GR ексклузивна като ограничи производството  - 1

Един от най-интересните модели в гамата на Toyota – Corolla GR дебютира през изминалата седмица като привлече интереса на автомобилни ентусиасти от целия свят. Колата предлага агресивна визия, комбинирана със също толкова агресивни данни поне на хартия. Механична скоростна кутия с шест предавки, задвижване на четирите колела с променливо прехвърляне на въртящия момент към предните и задните гуми и 300 конски сили.

Toyota иска да запази Corolla GR ексклузивна като ограничи производството

В скорошно интервю пред Road and Track, вицепрезидентът на маркетинговия отдел на марката разкри малко повече информация за това как от Toyota смятат да запазят ексклузивността на модела. Подобно на суперавтомобилите, японската марка смята да произвежда ограничен брой автомобили годишно с различни специални версии.

Toyota иска да запази Corolla GR ексклузивна като ограничи производството

Първата такава ще бъде Circuit Edition, която дебютира с модела и ще бъде предлагана само за колите произведени за моделната 2023 година. Тя се отличава с множество карбонови елементи и огромен спойлер в задната част.

Toyota иска да запази Corolla GR ексклузивна като ограничи производството

От Toyota споделят, че ще произвеждат по около 8 хиляди автомобила годишно, въпреки, че разполагат с капацитета да произвеждат значително повече. Все още не е ясно на каква цена започва моделът в Европа или САЩ, но очакваме това също да стане ясно съвсем скоро.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    10 1 Отговор
    Евала на японците- сега само две марки ще са в битката на хот-хечовете: новата Хонда Сивик Type-R срещу тази Тойота Корола GR.

    Коментиран от #5

  • 2 Дрън-дрън

    1 4 Отговор
    Абе те със сигурност имат производствен капацитет за повече бройки, но дали имат материали за тяхното производство мълчат.

    Защото Toyota на няколко пъти вече затваря различни заводи заради проблеми с веригите на доставките. И то най-обикновени разпространени материали с множество доставчици за обикновени, а не ексклузивни модели.
  • 3 jap

    0 0 Отговор
    В статията не пише за цената но вероятно няма да е по ниска от тази на Сивик Тайп Ар.
  • 4 Лично мнение

    4 1 Отговор
    Може би целят да я направят култова както Celica gt4 навремето беше .Няма да е зле да е се пуснат с нея в световния рали шампионат .Така ще я направят още по предпочитана сред хората ,защото ще я свързват с рали колата .🙂
  • 5 Qwwerty

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Варна":

    Правилното е да кажеш 2 модела, не 2 марки. А и как си я мислиш тази да стане? Къде остават Фокус ST, Меган Трофи, Леон Купра, Голф R? За Ауди RS, BMW 135 M и А 45 пък няма да коментираме! Ексклузивен хот хеч? Те другите ги правят 15 години вече, тия са се сетили да предложат нещо и те! Ако влизат до 60 000 лева, може и да стане нещо, ама да махнат и спойлера, обаче!