Отидете към основна версия

3 300 6

Последният Ford Mondeo слезе от поточната линия

  • ford-
  • mondeo-
  • производство

Производството на седана бе прекратено на 4 април

През изминалия месец март, Ford окончателно потвърди новината, че Mondeo ще спре да се продава в Европа, а производството му в завода във Валенсия ще бъде прекратено. Сега този момент дойде и последният произведен Ford Mondeo слезе от производствената линия на 4 април. Информацията за това идва от продуктов инженер, който сподели снимка на автомобила в своя Linkedin профил.

Сивият екземпляр получава специална табела и ознаменува близо 30-годишната история, която Ford написа с популярния седан. Моделът не успя да достигне до 5-то поколение у нас, а и в останалите страни в Европа, но за сметка на това пък моделът се радва на популярност в Китай, където в началото на годината бе показан и изцяло ново поколение.

За съжаление Mondeo не се радваше на огромна популярност през последните години в Европа, а официално от Ford съобщават, че причината за смъртта на модела е „промяна в предпочитанията на клиентите“. Без да дават ясна специфика, не е трудно да предположим, че клиентите на марката залагат на по-популярните SUV-та.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.

Свързани новини