Last news in Fakti

8 Април, 2022 13:56 3 290 6

Последният Ford Mondeo слезе от поточната линия

  • ford-
  • mondeo-
  • производство

Производството на седана бе прекратено на 4 април

През изминалия месец март, Ford окончателно потвърди новината, че Mondeo ще спре да се продава в Европа, а производството му в завода във Валенсия ще бъде прекратено. Сега този момент дойде и последният произведен Ford Mondeo слезе от производствената линия на 4 април. Информацията за това идва от продуктов инженер, който сподели снимка на автомобила в своя Linkedin профил.

Сивият екземпляр получава специална табела и ознаменува близо 30-годишната история, която Ford написа с популярния седан. Моделът не успя да достигне до 5-то поколение у нас, а и в останалите страни в Европа, но за сметка на това пък моделът се радва на популярност в Китай, където в началото на годината бе показан и изцяло ново поколение.

Последният Ford Mondeo слезе от поточната линия

За съжаление Mondeo не се радваше на огромна популярност през последните години в Европа, а официално от Ford съобщават, че причината за смъртта на модела е „промяна в предпочитанията на клиентите“. Без да дават ясна специфика, не е трудно да предположим, че клиентите на марката залагат на по-популярните SUV-та.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bVlgari

    20 3 Отговор
    Силно подценен модел.За тези пари,какво повече?
  • 2 Знайко

    21 1 Отговор
    Освен версия седан Ford Mondeo, има и версия комби. Само версията седан ли спират да произвеждат или, и комбито също го спират от производство?

    С тези пренаселени градове, презастроени с нацвъкани един до друг високи небостъргачи вече няма място нито за паркиране, нито за хората. Пък и по пътища с дупки седан с малък пътен просвет от 10см трудно минава без да получи повреда. Джиповете се купуват заради големия просвет над 18-20 см и заради това, че са по-къси с 20-30 см от седаните. А много, често точно толкова не достигат на шофьора да паркира на някое тясно паркомясто.

    Преди 200 години на Земята са живеели 1 млрд. хора, преди 100 години са живеели 2 млрд. Днес живеят почти 8 млрд. хора. това е 4 пъти повече отколкото преди 100 години и 8 пъти повече отколкото преди 200 години. 4-8 пъти повече хора, са нужни 4-8 повече жилища, автомобили, храна ... И съответно хората изхвърляме 4-8 пъти повече боклук...

    Как смятате, колко трябва да е населението на Земята, Европа, България ... Дали хората трябва да са 400 на кв.м. като в Нидерландия или пък 5000 човека на кв.км. като в Ивицата Газа, Хон Конг... или пък 8 на кв. м. като в Русия. Ако в България гъстротата на населението беше като в Нидерландия, населението щеше да е 40-44 млн. Западна Европа отдавна е пренаселена, и въпреки това продължава да приема имигранти. Това ще доведе до голям конфликт за територии и ресурси.

    Коментиран от #6

  • 3 мисирките са в паника но

    9 3 Отговор
    Нищо ново. Просто го заменят с наследник с ново име.

    Всеки модел с времето се изчерпва и идва време за нов

    Коментиран от #5

  • 4 jap

    12 0 Отговор
    Скоро и Пасат ще го последва.
  • 5 Дано си прав

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "мисирките са в паника но":

    Защото това е наистина много добър автомобил и ще бъде много жалко да го спрат! Ако го продължат с друго има, все едно е нещо ново, ще е много добре!
  • 6 Komapak

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Знайко":

    Анализа ти е интересен , но едностранен и леко спекулативен, взимайки за пример най-гъсто населената европейска държава. Визирам пряко скандинавските държави. Апропо колкото по-гъсто населена е една държава в Европа, толкова по уреден е транспорта на пътникопотока. Реално кола не ти трябва.