Отидете към основна версия

12 446 42

Ето го обновеното BMW 5er

  • bmw-
  • 5er

Баварската компания BMW официално показа обновената пета серия. Автомобилът търпи интересен фейслифт, като промените не са радикални, но засягат всички версии на модела - седана, комбито, лифтбека GT и наточената модификация М5. Измененията по външността са типични за средата на жизнения цикъл на модела. Автомобилът вече разполага с нови брони с хромирани елементи, както и с изменени основни светлини и радиаторна решетка. Страничните огледала за обратно виждане са модифицирани и в тях са интегрирани мигачи. Завършек на екстериорната картинка слагат новите джанти, които впечатляват с различен дизайн.

В интериорната част промените са свързани с допълнителни ниши и модернизирани поставки за чаши. За пасажерите в задната част на салона са предвидени нови дисплеи, които са част от мултимедийната система в колата, но най-съществената промяна касае багажника на доработената пета серия GT. Обемът му е увеличен с цели 60 литра и сега е равен на 500 литра. Списъкът с екипировка е допълнен от пакетите Modern Line и Luxury Line, а като допълнителна екстра могат да бъдат поръчани адаптивни светодиодни фарове.

В Европа BMW 5er ще се предлага и във версии 518d, снабдена с двулитров дизелов мотор с мощност 143 к.с. и въртящ момент 360 Нм, Вариантът 520d (184 к.с., 380 Нм) също е с двулитров агрегат, но той е станал по-икономичен и заменя модификацията EfficientDynamics. Още нещо интересно е, че модификациите 520d ще се оборудват с фирмената система xDrive, а топ-модификацията BMW 550i става още по-мощна. Конските сили на 4.4-литровия мотор са повишени от 407 до 450, а максималният въртящ момент - от 600 до 650 Нм. Стартът на продажбите е планиран за края на лятото, но от компанията все още не са обявили цените на обновената петица. Тези на досегашните генерации можете да видите ТУК.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини