Отидете към основна версия

5 911 12

Дизайнерът на BMW обясни повече за визията на Х7

  • bmw-
  • x7-
  • дизайн

Домагой Дукич разкри за промяната във визията

През изминалата седмица BMW представи обновеното Х7 с интересни светлини разделени на две части. Новият дизайнерски език на марката, който видяхме при концепта ХМ и ще видим при серийната версия на новата 7 Series скандализира част от феновете на BMW и отново постави на дневен ред въпроса, какво правят дизайнерите на марката.

За да отговори на този въпрос, главният дизайнер на BMW – Домагой Дукич обясни малко повече за екстравагантната визия на Х7 като разкри причините за разделянето на светлините в две секции.

Според Дукич, тази промяна е позволила на дизайнерите да имат повече свобода в преобразяването на предната част на X7. Той допълва, че предните светлини трябва да са функционални и за целта да покриват определени стандарти, ограничавайки това, което дизайнерите могат да направят.


От друга страна, при дневните светлини няма такива ограничения. Те са много по-лесни за оформяне и могат да помогнат на BMW да определи идентичност на марката, поставяйки повече дизайнерски елементи отколкото функционални такива.

От BMW също така са искали „бъбреците“ да изглеждат по-малки от тези при предходния модел, но без да ги направят по-малки физически.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 13 гласа.

Свързани новини