Отидете към основна версия

16 784 14

Запознайте се с BMW Gran Lusso

  • bmw-
  • gran lusso-
  • pininfarina

Компаниите BMW и Pininfarina представиха съвместно концептуално купе, което получи името Gran Lusso. Моделът направи своя дебют по време на конкурса за елегантност Villa d'Este, който се провежда всяка година в близост до италианското езеро Комо.

Уникалното купе впечатлява с традиционния за автомобилите с марка BMW дълъг преден капак, къси надвеси и с ексклузивните си 21-цолови джанти. От немската компания казват, че Gran Lusso е интерпретация на всички двуврати BMW-та през очите на италианските дизайнери.

Иначе интериорът на Gran Lusso не се отличава от останалите луксозни модели на баварската марка, като най-много наподобява този на купето 6er. Основната разлика се забелязва в оформлението на вратите и волана, а така също и в по-скъпите материали.

Дизайнерското двуврато BMW е оборудвано с V-образен дванайсетцилиндров двигател, но за съжаление никакви допълнителни подробности около мотора и неговите динамични характеристики не се разгласяват. Най-вероятно агрегатът е заимстван от седана 760Li.

Ако това е така, това означава, че мощността на въпросния V12 е около 550 к.с., а към него е монтирана осемстепенната автоматична трансмисия на ZF. Ще припомним, че в рамките на миналогодишното издание на конкурса BMW показа съвместна разработка с ателието Zagato.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини