Отидете към основна версия

3 398 12

Запознайте се с първата електрическа пожарна в света (ВИДЕО)

  • пожарна-
  • електрическа пожарна-
  • пожар-
  • ток

Специалното возило бе доставено в Лос Анджелис

Пожарната служба в Лос Анджелис може да се похвали с първата по рода си електрическа пожарна, както в Северна Америка, така и в света. Превозното средство е направено от австрийската компания Rosenbauer и носи името RTX. Специалното возило бе представено от шефа на местната пожарна пред музея на LAFD в Холивуд, където бяха описани и неговите предимства и възможности.

Благодарение на своята електрическа мощност, пожарната ще намали значително шума и вредните емисии в сравнение с дизеловите двигатели, които се използват в момента. За задвижването на RTX се използват два електромотора, по един на всяка ос, които осигуряват максимална мощност от 490 конски сили. Две батерии с капацитет от 132кВч, дело на Volvo, осигуряват до 2 часа възможност за опериране.

Пожарната все пак разполага и с дизелов 3.0-литров мотор на BMW с мощност от 300 конски сили, който служи като генератор за увеличаване на пробега. Цената на показания камион е около 1 милион евро. От RTX разкриват, че пожарният камион може да побере близо 3000 литра вода и да изпомпва около 5000 литра вода в минута. Превозното средство разполага още с различни маркучи и всичко нужно за дейностите на пожарникарите.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини