Отидете към основна версия

2 624 1

Ясна е цената на най-скъпия китайски кросоувър

  • китайски коли-
  • byd-
  • xingkong

Иновацията ще се произвежда под марката Xingkong, собственост на BYD

BYD обяви пускането на подбранда Xingkong (в превод "звездно небе"), под който ще се предлагат ултралуксозни кросоувъри на китайския пазар. Според CarNewsChina.com, моделите на Xingkong ще станат най-скъпите не само в гамата на BYD, но и сред всички автомобили, представени в страната.

Тези коли дори ще струват повече от представителният премиум кросоувър на Hongqi. Дебютът на първородния Xingkong се очаква в края на 2022 г., а продажбите ще започнат през първото тримесечие на 2023 г.

CarNewsChina.com разбра още, че първата фаза на Xingkong ще бъде представена от два модела, с хибридно и електрическо задвижване. По предварителни оценки те ще струват от 800 хиляди до 1.5 милиона юана (приблизително 112 600 - 211 000 евро по текущия обменен курс).

През третото тримесечие на 2022 г. BYD официално ще представи логото на Xingkong, а първият модел ще бъде разсекретен към края на годината, като иновацията би следвало да се появи при дилърите през първото тримесечие на следващата година.

Засега има само шпионски снимки на колата. Но това е тестово муле с различна каросерия, така че снимките не носят никаква информация, освен че моделът вече се тества по обикновени пътища.

През последните години в Китай се появяват все повече и повече премиум подмарки. Например BAIC има Jihu, Dongfeng пусна Lantu, Changan има Avita, Great Wall има Salon , а Geely има Zeekr .

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.

Свързани новини