Отидете към основна версия

4 107 8

Lamborghini се похвали с голямо постижение

  • lamborghini-
  • urus-
  • производство-
  • aventador

Италианците направиха 20-хилядния Urus

През 2018 година Lamborghini направи важна, но рискована крачка, която изглежда, че днес се отплаща отлично. Точно преди четири години италианската компания започна да продава SUV-то Urus, а през изминалите дни от фабриката в Сант'Агата Болонезе излезе и 20-хилядния произведен екземпляр. Юбилейният модел е боядисан в син Viola Mithras цвят с черни джанти и черни спирчани апарати. Колата отива към Азербайджан, където ще ѝ се радват.

По този начин Urus се превръща в най-бързо продаваното Lamborghini правено някога. Фабриката в италианското градче е нараснала буквално два пъти на размери след като през 2021 година тя се разпростира на 160 хиляди квадратни метра. Наети са и нови 500 служители, които да помагат за производството.

Интересно е, че повече от 70% от продажбите са към клиенти, които никога до сега не са притежавали Lamborghini. Високата проходимост и 4.0-литровият бензинов осмак с 650 конски сили определено са по вкуса на вече над 20 хиляди човека, които се радват на своите автомобили.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.

Свързани новини